Ga naar de inhoud
Bladerdeegbroodjes met zuurkool

Bladerdeegbroodjes met zuurkool

Knakworstjes en zuurkool zijn een heerlijke combinatie, zeker verpakt in deze knapperige bladerdeegbroodjes afgemaakt met kaas

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 10 knakworstjes
  • 260 gr zuurkool
  • 5 theelepels mosterd
  • 1 ei
  • 2 handjes kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.


  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en verwijder de plastic blaadjes. Leg de plakjes op een vel bakpapier op een bakplaat. Smeer diagonaal ongeveer een halve theelepel mosterd op elk plakje bladerdeeg, afhankelijk van de pittigheid van de mosterd.


    bladerdeegbroodjes_met zuurkool_en_knak bladerdeegbroodjes_met zuurkool_en_knak bladerdeegbroodjes_met zuurkool_en_knak
  3. Verdeel over de mosterd een beetje zuurkool en leg hier 1 knakworstje op. Vouw de twee tegenovergestelde puntjes naar binnen en maak goed vast. Herhaal met alle ingrediënten.


  4. Kluts een ei en verdeel een beetje ei op elk bladerdeegbroodje. Strooi hier een beetje kaas overheen. Bak de bladerdeegbroodjes af in ongeveer 20-25 minuten.