Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool gratin met kaas en noten

Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten.

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool
  • 10 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 150 ml melk
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel paneermeel of panko
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten voor in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Giet na 2 minuten beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus met een garde.

gegratineerde_bloemkool_01.jpg
gegratineerde_bloemkool_02.jpg
gegratineerde_bloemkool_03.jpg
gegratineerde_bloemkool_04.jpg

Laat de kaas er in smelten. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kaassaus er over. Bestrooi met wat panko of paneermeel en de grofgehakte noten. Zet 10 minuten in de oven tot de hij iets bruin begint te kleuren, je kunt eventueel ook even de grill aanzetten.

Beoordeling (43 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread