Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool gratin met kaas en noten

Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten.

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool
  • 10 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 150 ml melk
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel paneermeel of panko
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten voor in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Giet na 2 minuten beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus met een garde.

Laat de kaas er in smelten. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kaassaus er over. Bestrooi met wat panko of paneermeel en de grofgehakte noten. Zet 10 minuten in de oven tot de hij iets bruin begint te kleuren, je kunt eventueel ook even de grill aanzetten.

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×