Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool gratin met kaas en noten

Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten.

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool
  • 10 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 150 ml melk
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel paneermeel of panko
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten voor in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Giet na 2 minuten beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus met een garde.

gegratineerde_bloemkool_01.jpg
gegratineerde_bloemkool_02.jpg
gegratineerde_bloemkool_03.jpg
gegratineerde_bloemkool_04.jpg

Laat de kaas er in smelten. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kaassaus er over. Bestrooi met wat panko of paneermeel en de grofgehakte noten. Zet 10 minuten in de oven tot de hij iets bruin begint te kleuren, je kunt eventueel ook even de grill aanzetten.

Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst