Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bloemkool gratin met kaas en noten

Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten.

Ingrediënten
  • 400 gr bloemkool
  • 10 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 150 ml melk
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel paneermeel of panko
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 eetlepel pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten voor in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Giet na 2 minuten beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus met een garde.

gegratineerde_bloemkool_01.jpg
gegratineerde_bloemkool_02.jpg
gegratineerde_bloemkool_03.jpg
gegratineerde_bloemkool_04.jpg

Laat de kaas er in smelten. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kaassaus er over. Bestrooi met wat panko of paneermeel en de grofgehakte noten. Zet 10 minuten in de oven tot de hij iets bruin begint te kleuren, je kunt eventueel ook even de grill aanzetten.

Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x heerlijke broodjes
  • Hoofdgerecht
Broodje kip teriyaki
  • Lunch
Broodje geitenkaas met spek
  • Hoofdgerecht
Broodje pulled salmon

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Noedel bowl met zalm
Kip shoarma bowl
Mexicaanse zoete aardappel salade