Bloemkool ovenschotel met spekjes

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Puree
Materialen

Bereiding

 Bak de spekjes in een droge pan iets krokant en laat uitlekken. Kook de bloemkool 5 min voor in een pan met water. Kook ook de aardappels in ca. 12 tot 15 min gaar.

 Verhit 20 gr boter in een steelpan en roer de bloem er door zodra deze gesmolten is. Laat het mengsel, de roux, een paar min garen maar laat niet aanbranden. Giet dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat. Laat dan de kaas smelten in de saus.

 Verwarm de oven op 220 graden. Giet de bloemkool af en doe samen met de spekjes en de saus in een ovenschaal. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Stamp fijn met een klontje boter, snuf peper en zout en een scheutje melk. Hak de peterselie grof en schep door de puree. Doe de puree bovenop de bloemkool en strijk glad. Bestrooi met paneermeel en verdeel de rest van de boter er in kleine stukjes over. Zet de ovenschaal nog 10 min in de oven tot de boter gesmolten is er een mooi krokant korstje is ontstaan.

 Tip? weinig tijd? Gebruik dan kant en klare puree

343 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.