Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bloemkool ovenschotel met spekjes

Heerlijke stevige ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en spek onder een krokant korstje

Ingrediënten
Puree
Materialen

Bereiding

 Bak de spekjes in een droge pan iets krokant en laat uitlekken. Kook de bloemkool 5 min voor in een pan met water. Kook ook de aardappels in ca. 12 tot 15 min gaar.

 Verhit 20 gr boter in een steelpan en roer de bloem er door zodra deze gesmolten is. Laat het mengsel, de roux, een paar min garen maar laat niet aanbranden. Giet dan beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met een snuf nootmuskaat. Laat dan de kaas smelten in de saus.

 Verwarm de oven op 220 graden. Giet de bloemkool af en doe samen met de spekjes en de saus in een ovenschaal. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Stamp fijn met een klontje boter, snuf peper en zout en een scheutje melk. Hak de peterselie grof en schep door de puree. Doe de puree bovenop de bloemkool en strijk glad. Bestrooi met paneermeel en verdeel de rest van de boter er in kleine stukjes over. Zet de ovenschaal nog 10 min in de oven tot de boter gesmolten is er een mooi krokant korstje is ontstaan.

 Tip? weinig tijd? Gebruik dan kant en klare puree

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×