Bloemkoolcouscous met feta
Dit lekkere gerecht van bloemkoolcouscous, paprika en feta bevat veel groenten en is bovendien koolhydraatarm.
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr bloemkool
-
verse peterselie
-
2 eetlepels citroensap
-
1 theelepel kurkuma
-
1 theelepel komijn
-
50 gr feta
-
Snuf peper en zout
-
1 handje amandelen
-
1 teen knoflook
-
1 uitje
-
1 rode paprika
-
0.5 komkommer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Koop kant en klare bloemkoolrijst of doe roosjes in een keukenmachine en hak tot kleine korrels.
-
Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een grote koekenpan.
-
Snijd de paprika in kleine blokjes en bak even mee.
-
Doe dan de bloemkoolcouscous erbij en roerbak ook een minuutje mee.
-
Voeg het citroensap, kurkuma, komijn, peper en zout toe en schep erdoor.
-
Hak de peterselie fijn en schep er samen met de amandelen door.
-
Snijd de komkommer in plakjes.
-
Schep de bloemkoolcouscous op borden of kommen en verdeel de feta erover en leg de komkommer erbij.
-
Tip: Lekker met falafel of gegrilde kip.
Heeft het gesmaakt?
46 stemmen
Ook lekker