Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkool lasagne

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met de eetlepel boter. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is. Breng de groenten op smaak met een beetje peper en zout.

 Maak de bechamelsaus. Smelt 50 gr boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar tot een roux. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus. Laat een paar minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

 Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg hier een paar lasagnebladen op. Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en schep hier ca. ⅓ van het boerenkool-champignonmengsel op. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel hier er een paar van over de laag. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2 x. Bestrooi de bovenzijde van de boerenkool lasagne met wat geraspte kaas en zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven.

 Tip: wil je graag wat vlees toevoegen? Bak dan wat spekreepjes of hamreepjes mee met de boerenkool.

lasange-boerenkool

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×