Boerenkool lasagne

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met de eetlepel boter. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is. Breng de groenten op smaak met een beetje peper en zout.

Maak de bechamelsaus. Smelt 50 gr boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar tot een roux. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus. Laat een paar minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg hier een paar lasagnebladen op. Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en schep hier ca. ⅓ van het boerenkool-champignonmengsel op. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel hier er een paar van over de laag. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2 x. Bestrooi de bovenzijde van de boerenkool lasagne met wat geraspte kaas en zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven.

Tip: wil je graag wat vlees toevoegen? Bak dan wat spekreepjes of hamreepjes mee met de boerenkool.

lasange-boerenkool

37 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.