Boerenkool lasagne

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een pan met de eetlepel boter. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de boerenkool toe en roerbak tot hij iets geslonken is. Breng de groenten op smaak met een beetje peper en zout.

Maak de bechamelsaus. Smelt 50 gr boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar tot een roux. Giet beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde door elkaar tot een gladde saus. Laat een paar minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg hier een paar lasagnebladen op. Verdeel hier weer een laag bechamelsaus over en schep hier ca. ⅓ van het boerenkool-champignonmengsel op. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel hier er een paar van over de laag. Dek af met lasagnebladen en herhaal dit nog 2 x. Bestrooi de bovenzijde van de boerenkool lasagne met wat geraspte kaas en zet de ovenschaal ca. 45 minuten in de oven.

Tip: wil je graag wat vlees toevoegen? Bak dan wat spekreepjes of hamreepjes mee met de boerenkool.

37 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.