Broodje bal met satésaus

Mijn recept voor een perfect broodje zelfgemaakte gehaktbal met een Indische twist

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Satésaus:

Bereiding

 Meng het gehakt met het ei, gember en ketjap. Voeg het paneermeel toe tot er een stevig mengsel ontstaat. Draai er 3 mooie ballen van. Bak deze in een pan met een beetje boter of margarine, eerst op wat hoger vuur en daarna op lager vuur om ze te laten garen. In totaal ca. 20 minuten. Maak ondertussen de pindasaus. Verwarm de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje en roer zachtjes door totdat de suiker opgelost is. Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe totdat deze helemaal is opgenomen in de saus.

 Schenk de sojasaus er bij en roer door. Voeg de sambal toe, doe dit met kleine beetjes zodat je tussendoor kan proeven hoe pittig de saus is. Laat de saus een paar minuten indikken. Snijd de komkommer in plakjes en de bosui in ringetjes. Snijd de gehaktballen in plakken. Verdeel wat sla en komkommer over de opengesneden broodjes. Verdeel hier wat plakken bal op. Schep royaal satésaus op het broodje bal en garneer met gebakken uitjes en ringetjes bosui.

45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!