Bruschetta met groene asperges

Krokante bruschetta's met een laagje geitenkaas, stukjes gedroogde tomaat en gegrilde groene asperges
Ingredienten
8 sneetjes stokbrood of ciabattabrood
4 eetl olijfolie
8 gedroogde tomaatjes op olie
8 groene asperges
125 gr zachte geitenkaas
Zwarte peper
1 a 2 teentjes knoflook
2 eetl parmezaanse kaas vlokken
 
Bereiding
Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met olijfolie. Rooster ze in een pan of onder de grill licht bruin en knapperig en wrijf ze in met een teentje knoflook. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges af.
 
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
Bestrijk de asperges dun met olijfolie en grill deze in een grillpan (of koekenpan) in ca 7 minuten gaar. Bestrooi ze met wat zwarte peper. Besmeer ondertussen de bruschetta’s met geitenkaas en snijd de gedroogde tomaatjes in tweeen of vieren en verdeel ze over de geitenkaas.
 
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
Snijd de asperges in tweeën en leg ze op de bruschetta’s. Snijd met een grove rasp of kaasschaaf wat krullen van de parmezaanse kaas of gebruik kaasvlokken uit een zakjes en strooi ze over de broodjes. De hapjes zijn zowel warm als koud lekker.
23 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.