Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta met groene asperges

Krokante bruschetta's met een laagje geitenkaas, stukjes gedroogde tomaat en gegrilde groene asperges
Ingredienten
8 sneetjes stokbrood of ciabattabrood
4 eetl olijfolie
8 gedroogde tomaatjes op olie
8 groene asperges
125 gr zachte geitenkaas
Zwarte peper
1 a 2 teentjes knoflook
2 eetl parmezaanse kaas vlokken
 
Bereiding
Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met olijfolie. Rooster ze in een pan of onder de grill licht bruin en knapperig en wrijf ze in met een teentje knoflook. Snijd ongeveer 3 cm van de onderkant van de asperges af.
 
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
Bestrijk de asperges dun met olijfolie en grill deze in een grillpan (of koekenpan) in ca 7 minuten gaar. Bestrooi ze met wat zwarte peper. Besmeer ondertussen de bruschetta’s met geitenkaas en snijd de gedroogde tomaatjes in tweeen of vieren en verdeel ze over de geitenkaas.
 
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
bruchetta met groene asperge 01
Snijd de asperges in tweeën en leg ze op de bruschetta’s. Snijd met een grove rasp of kaasschaaf wat krullen van de parmezaanse kaas of gebruik kaasvlokken uit een zakjes en strooi ze over de broodjes. De hapjes zijn zowel warm als koud lekker.
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes