Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta’s met fruit

Lekkere zoete variant van de bruschetta met druiven en walnoot of met perzik en amandel op brood besmeerd met mascarpone
Ingrediënten
1 groot ciabatta brood
ca 15 druiven
2 perzikken
2 eetl walnoten,
2 eetl amandelschaafsel
125 gr mascarpone
Snufje kaneel
1 eetl suiker
 
Bereiding
Snijd het brood in ca 12 sneetjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
BRUSCHETTA MET DRUIVEN EN WALNOOT
Besmeer 6 plakken met mascarpone. Snijd de druiven door midden en hak de walnoten fijn. Beleg het brood met de druiven en walnoot en bestrooi met een snufje kaneel. Zet 5 minuten in de oven. Ze zijn warm of lauw het lekkerst.
 
BRUSCHETTA MET PERZIK EN AMANDEL
Rooster het amandelschaafsel zonder olie of boter bruin in een koekenpan. Halveer de perziken en verwijder de pit, snijd in plakjes. Besmeer de plakken brood met mascarpone en beleg met perzik en het amandelschaafsel. Bestrooi met een klein beetje suiker en zet 5 minuten in de oven. Ze zijn warm of lauw het lekkerst.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×