Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta’s met fruit

Lekkere zoete variant van de bruschetta met druiven en walnoot of met perzik en amandel op brood besmeerd met mascarpone
Ingrediënten
1 groot ciabatta brood
ca 15 druiven
2 perzikken
2 eetl walnoten,
2 eetl amandelschaafsel
125 gr mascarpone
Snufje kaneel
1 eetl suiker
 
Bereiding
Snijd het brood in ca 12 sneetjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
BRUSCHETTA MET DRUIVEN EN WALNOOT
Besmeer 6 plakken met mascarpone. Snijd de druiven door midden en hak de walnoten fijn. Beleg het brood met de druiven en walnoot en bestrooi met een snufje kaneel. Zet 5 minuten in de oven. Ze zijn warm of lauw het lekkerst.
 
BRUSCHETTA MET PERZIK EN AMANDEL
Rooster het amandelschaafsel zonder olie of boter bruin in een koekenpan. Halveer de perziken en verwijder de pit, snijd in plakjes. Besmeer de plakken brood met mascarpone en beleg met perzik en het amandelschaafsel. Bestrooi met een klein beetje suiker en zet 5 minuten in de oven. Ze zijn warm of lauw het lekkerst.
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread