Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bruschetta’s met fruit

Lekkere zoete variant van de bruschetta met druiven en walnoot of met perzik en amandel op brood besmeerd met mascarpone
Ingrediënten
1 groot ciabatta brood
ca 15 druiven
2 perzikken
2 eetl walnoten,
2 eetl amandelschaafsel
125 gr mascarpone
Snufje kaneel
1 eetl suiker
 
Bereiding
Snijd het brood in ca 12 sneetjes. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
BRUSCHETTA MET DRUIVEN EN WALNOOT
Besmeer 6 plakken met mascarpone. Snijd de druiven door midden en hak de walnoten fijn. Beleg het brood met de druiven en walnoot en bestrooi met een snufje kaneel. Zet 5 minuten in de oven. Ze zijn warm of lauw het lekkerst.
 
BRUSCHETTA MET PERZIK EN AMANDEL
Rooster het amandelschaafsel zonder olie of boter bruin in een koekenpan. Halveer de perziken en verwijder de pit, snijd in plakjes. Besmeer de plakken brood met mascarpone en beleg met perzik en het amandelschaafsel. Bestrooi met een klein beetje suiker en zet 5 minuten in de oven. Ze zijn warm of lauw het lekkerst.
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel