Ga naar de inhoud
Knapperige filodeeg pizza met zalm

Knapperige filodeeg pizza met zalm

Een leuk hapje om te serveren tijdens een borrel. Een krokante bodem van filodeeg belegd met gerookte zalm, mascarpone en geroosterde pijnboompitjes.

15 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 vellen filodeeg ( ontdooid )
  • 6 eetlepels mascarpone
  • 50 gr gerookte zalm
  • Handje sla
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • boter om in te smeren
  • snuf peper en zout
  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.


  2. Snijd met een mes of knip met een schaar een rondje uit het filodeeg. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een springvorm.


  3. Smelt de boter en vet het filodeeg in met de boter.


  4. Leg 2 ronde vellen op elkaar op de bakplaat met bakpapier. Bak het filodeeg in ca. 10 -12 minuten krokant. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.


  5. Rooster ondertussen de pijnboompitten.


  6. Besmeer de bovenzijde van de krokante ronde filodeegbodem met wat mascarpone. Beleg met wat sla en stukjes gerookte zalm. Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten en een snufje peper en eventueel zout, maar niet te veel, want de gerookte zalm is ook al zout.


  7. Snijd de filodeegpizza in punten voor het serveren als hapje.


  8. Tip: je kunt de filodeegbodem al (kort) van tevoren bakken maar nog niet besmeren. Dan blijft hij knapperig ook al wil je hem later serveren.


  9. Vervang de zalm ook eens door andere ingrediënten zoals parmaham of geroosterde groenten.