Burrito’s van kool

Deze Mexicaanse ovenschotel met burrito’s is gemaakt met koolbladeren gevuld met een kruidig gehaktmengsel en is tevens koolhydraatarm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: burrito's
Benodigheden:

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en vervolgens ook de tacokruiden. Bak dit rul. Roer de tomatenpuree en blokjes er door en vervolgens ook de uitgelekte mais en kidneybonen. Laat deze burrito vulling een aantal minuten pruttelen. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook.

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de koolbladeren los en kook ze (per 2 of 3) een minuut of 2 in de pan en laat daarna goed uitlekken. Leg 2 koolbladeren naast elkaar zodat ze elkaar iets overlappen. Schep wat van de burrito vulling er op aan 1 zijde, bestrooi met een beetje kaas en rol dan voorzichtig op. Duw niet te hard. Leg de gevulde kool rol in een ingevette ovenschaal.

 Herhaal dit ook met de rest van de koolbladeren en vulling. Als ze allemaal in de ovenschaal liggen bestrooi je ze nog met wat extra kaas. Zet dan de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer de koolburitto’s eventueel met wat rijst (dan is het gerecht wel niet meer koolhydraatarm).

278 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.