Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Burrito’s van kool

Deze Mexicaanse ovenschotel met burrito’s is gemaakt met koolbladeren gevuld met een kruidig gehaktmengsel en is tevens koolhydraatarm

Ingrediënten
  • 1 groene of Chinese kool (12 bladeren)
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • 1 klein blikje mais
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 100 gr kidneybonen uit zak
Benodigheden:
  • Ovenschaal 26 x 18 cm

Bereiding
Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en vervolgens ook de tacokruiden. Bak dit rul. Roer de tomatenpuree en blokjes er door en vervolgens ook de uitgelekte mais en kidneybonen. Laat deze burrito vulling een aantal minuten pruttelen. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook.

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de koolbladeren los en kook ze (per 2 of 3) een minuut of 2 in de pan en laat daarna goed uitlekken. Leg 2 koolbladeren naast elkaar zodat ze elkaar iets overlappen. Schep wat van de burrito vulling er op aan 1 zijde, bestrooi met een beetje kaas en rol dan voorzichtig op. Duw niet te hard. Leg de gevulde kool rol in een ingevette ovenschaal.

Herhaal dit ook met de rest van de koolbladeren en vulling. Als ze allemaal in de ovenschaal liggen bestrooi je ze nog met wat extra kaas. Zet dan de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer de koolburitto’s eventueel met wat rijst (dan is het gerecht wel niet meer koolhydraatarm).

Burrito kool www.leukerecepten.nl

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×