Burrito’s van kool

Deze Mexicaanse ovenschotel met burrito’s is gemaakt met koolbladeren gevuld met een kruidig gehaktmengsel en is tevens koolhydraatarm

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: burrito's
Benodigheden:

Bereiding

 Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en vervolgens ook de tacokruiden. Bak dit rul. Roer de tomatenpuree en blokjes er door en vervolgens ook de uitgelekte mais en kidneybonen. Laat deze burrito vulling een aantal minuten pruttelen. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook.

 Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de koolbladeren los en kook ze (per 2 of 3) een minuut of 2 in de pan en laat daarna goed uitlekken. Leg 2 koolbladeren naast elkaar zodat ze elkaar iets overlappen. Schep wat van de burrito vulling er op aan 1 zijde, bestrooi met een beetje kaas en rol dan voorzichtig op. Duw niet te hard. Leg de gevulde kool rol in een ingevette ovenschaal.

 Herhaal dit ook met de rest van de koolbladeren en vulling. Als ze allemaal in de ovenschaal liggen bestrooi je ze nog met wat extra kaas. Zet dan de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer de koolburitto’s eventueel met wat rijst (dan is het gerecht wel niet meer koolhydraatarm).

Burrito kool www.leukerecepten.nl
268 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.