Burrito's van kool

Deze Mexicaanse ovenschotel met burrito’s is gemaakt met koolbladeren gevuld met een kruidig gehaktmengsel en is tevens koolhydraatarm

Hoofdgerecht 40 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 6 burrito's

Benodigheden:

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en vervolgens ook de tacokruiden. Bak dit rul. Roer de tomatenpuree en blokjes er door en vervolgens ook de uitgelekte mais en kidneybonen. Laat deze burrito vulling een aantal minuten pruttelen. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook.

  2. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de koolbladeren los en kook ze (per 2 of 3) een minuut of 2 in de pan en laat daarna goed uitlekken. Leg 2 koolbladeren naast elkaar zodat ze elkaar iets overlappen. Schep wat van de burrito vulling er op aan 1 zijde, bestrooi met een beetje kaas en rol dan voorzichtig op. Duw niet te hard. Leg de gevulde kool rol in een ingevette ovenschaal.

  3. Herhaal dit ook met de rest van de koolbladeren en vulling. Als ze allemaal in de ovenschaal liggen bestrooi je ze nog met wat extra kaas. Zet dan de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer de koolburitto’s eventueel met wat rijst (dan is het gerecht wel niet meer koolhydraatarm).

Heeft het gesmaakt?
298 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!