Ga naar de inhoud
Burrito’s van kool

Burrito’s van kool

Deze Mexicaanse ovenschotel met burrito’s is gemaakt met koolbladeren gevuld met een kruidig gehaktmengsel en is tevens koolhydraatarm

40 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor burrito's

  • 1 groene of Chinese kool ( 12 bladeren )
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • 1 klein blikje maïs
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 100 gr kidneybonen uit zak

Benodigheden:

  • Ovenschaal 26 x 18 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en vervolgens ook de tacokruiden. Bak dit rul. Roer de tomatenpuree en blokjes er door en vervolgens ook de uitgelekte mais en kidneybonen. Laat deze burrito vulling een aantal minuten pruttelen. Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook.


    Burrito kool www.leukerecepten.nl Burrito kool www.leukerecepten.nl Burrito kool www.leukerecepten.nl
  2. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de koolbladeren los en kook ze (per 2 of 3) een minuut of 2 in de pan en laat daarna goed uitlekken. Leg 2 koolbladeren naast elkaar zodat ze elkaar iets overlappen. Schep wat van de burrito vulling er op aan 1 zijde, bestrooi met een beetje kaas en rol dan voorzichtig op. Duw niet te hard. Leg de gevulde kool rol in een ingevette ovenschaal.


    Burrito kool www.leukerecepten.nl Burrito kool www.leukerecepten.nl Burrito kool www.leukerecepten.nl
  3. Herhaal dit ook met de rest van de koolbladeren en vulling. Als ze allemaal in de ovenschaal liggen bestrooi je ze nog met wat extra kaas. Zet dan de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer de koolburitto’s eventueel met wat rijst (dan is het gerecht wel niet meer koolhydraatarm).