Champignon burgers

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Bak deze drie ingrediënten in een pan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Laat het champignonmengsel goed uitlekken en afkoelen. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je de eieren, het paneermeel en ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven. Draai halverwege om.

Rooster in de tussentijd de pijnboompitten.

Als de burgers bijna gaar zijn, kunnen de broodjes opgemaakt worden. Smeer de bagel in met truffelmayonaise. Leg wat rucola op de bagels en daar bovenop de burgers. Smeer daar eventueel nog wat truffelmayo op en verdeel vervolgens de pijnboompitjes en Parmezaanse kaas erover.

Tips: kies verschillende soorten champignons voor een lekkere burger.

Voeg eventueel extra ei en paneermeel toe om een bindend mengsel te krijgen.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

112 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!