Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Champignon burgers

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Ingrediënten
  • 150 gr oesterzwammen
  • 250 gr kastanje champignons
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 60 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 4 bagels
  • 50 gr rucola
  • 30 gr Pijnboompitjes
  • 4 eetlepel mayonaise (truffel)

Bereiding
Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper het uitje en hak de knoflook. Bak deze drie ingrediënten in een pan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het mengsel goed uitlekken en afkoelen. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je de eieren, het paneermeel en ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven.

Champignon_stap1.jpg
Champignon_stap2.jpg
Champignon_stap3.jpg
Champignon_stap4.jpg

Draai halverwege om. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten. Als de burgers gaar zijn, kunnen de burgers opgemaakt worden door rucola op de bagels te te leggen, daar gaat de burger op en maak de burger af met (truffel) mayonaise, pijnboompitjes en plakjes Parmezaanse kaas.

TIP: kies verschillende champignons naar keuze voor een lekkere burger.

TIP: Voeg extra ei en paneermeel toe om een bindend mengsel te krijgen.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (35 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s
Coquilles met zoete aardappelpuree
Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg