Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Champignon burgers

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Ingrediënten

Bereiding

 Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper het uitje en hak de knoflook. Bak deze drie ingrediënten in een pan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het mengsel goed uitlekken en afkoelen. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je de eieren, het paneermeel en ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven.

 Draai halverwege om. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten. Als de burgers gaar zijn, kunnen de burgers opgemaakt worden door rucola op de bagels te te leggen, daar gaat de burger op en maak de burger af met (truffel) mayonaise, pijnboompitjes en plakjes Parmezaanse kaas.

 TIP: kies verschillende champignons naar keuze voor een lekkere burger.

 TIP: Voeg extra ei en paneermeel toe om een bindend mengsel te krijgen.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×