Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Champignon burgers

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Ingrediënten
  • 150 gr oesterzwammen
  • 250 gr kastanje champignons
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 60 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 4 bagels
  • 50 gr rucola
  • 30 gr Pijnboompitjes
  • 4 eetlepel mayonaise (truffel)

Bereiding
Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper het uitje en hak de knoflook. Bak deze drie ingrediënten in een pan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het mengsel goed uitlekken en afkoelen. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je de eieren, het paneermeel en ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven.

Champignon_stap1.jpg
Champignon_stap2.jpg
Champignon_stap3.jpg
Champignon_stap4.jpg

Draai halverwege om. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten. Als de burgers gaar zijn, kunnen de burgers opgemaakt worden door rucola op de bagels te te leggen, daar gaat de burger op en maak de burger af met (truffel) mayonaise, pijnboompitjes en plakjes Parmezaanse kaas.

TIP: kies verschillende champignons naar keuze voor een lekkere burger.

TIP: Voeg extra ei en paneermeel toe om een bindend mengsel te krijgen.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus