Champignon burgers

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Hak de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper het uitje en hak de knoflook. Bak deze drie ingrediënten in een pan en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het mengsel goed uitlekken en afkoelen. Wanneer het mengsel afgekoeld is, voeg je de eieren, het paneermeel en ongeveer 25 gram geraspte Parmezaanse kaas toe. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 20 minuten af in de oven.

 Draai halverwege om. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten. Als de burgers gaar zijn, kunnen de burgers opgemaakt worden door rucola op de bagels te te leggen, daar gaat de burger op en maak de burger af met (truffel) mayonaise, pijnboompitjes en plakjes Parmezaanse kaas.

 TIP: kies verschillende champignons naar keuze voor een lekkere burger.

 TIP: Voeg extra ei en paneermeel toe om een bindend mengsel te krijgen.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

105 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.