Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Crepe Suzette

Een spectaculair toetje van dunne pannenkoekjes in sinaasappel eventueel geflambeerd met Grand Marnier

Ingrediënten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g bloem (gezeefd)
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • Snuf zout
  • 1 sinaasappel voor de garnering
  • 50 g boter om in te bakken.
  • Optioneel: Grand Marnier
Saus:
  • Citroensap van 1 citroen
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker

Bereiding
Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Breng ondertussen het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje. Voeg de basterdsuiker toe en laat 15 min (of langer) zachtjes koken totdat de saus iets inkookt en dikker wordt.

Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Bak in totaal ca. 6 stuks. Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus overheen en serveer met wat partjes sinaasappel. Tip: ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

Optioneel: schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct. Let op dat de afzuiging uit staat, anders heb je kans op een steekvlam.

crepes-suzette

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×