Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Crepe suzette

 
 
Maak indruk met dit heerlijke nagerecht flensjes met Grand Marnier 
 
Ingrediënten
1 zakje vanillesuiker
150 g bloem gezeefd
3 eieren
80 ml water
Citroensap van 1 citroen
200 ml melk
300 ml verse sinaasappelsap
125 gr bruine basterdsuiker
50 g boter
Snufje zout
4 eetlepels Grand Marnier
 
Bereiding
Doe de bloem in een beslagkom en meng de vanillesuiker en een snufje zout er door.
Voeg dan de eieren, melk en water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Zet de kom ongeveer een uurtje in de koelkast. Breng ondertussen het sinasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje. Voeg de bruine basterd suiker toe en laat 15 min zachtjes koken totdat de saus dikker wordt. Als het beslag een uurtje in de koelkast heeft staan rusten verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goud bruin. Bak in totaal 8 stuks. Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus over heen.
Schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct.
Beoordeling (6 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel