Crepe Suzette

Een spectaculair toetje van dunne pannenkoekjes in sinaasappel eventueel geflambeerd met Grand Marnier

Nagerecht 45 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Saus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Breng ondertussen het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje. Voeg de basterdsuiker toe en laat 15 min (of langer) zachtjes koken totdat de saus iets inkookt en dikker wordt.

  2. Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Bak in totaal ca. 6 stuks. Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus overheen en serveer met wat partjes sinaasappel. Tip: ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

  3. Optioneel: schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct. Let op dat de afzuiging uit staat, anders heb je kans op een steekvlam.

Heeft het gesmaakt?
68 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!