Curry met spruitjes

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn en roerbak in een (wok)pan. Voeg de currypasta toe. Doe dan de spruitjes erbij en schep goed door de currysaus. Voeg dan ook de blokjes zoete aardappel toe. Doe de tomatenblokjes en kokosmelk er bij en laat 15 tot 20 minuten pruttelen tot de spruitjes en zoete aardappel gaar zijn.

  2. Serveer de curry met spruitjes met de rijst en garneer met amandel en peterselie.

  3. Tip: kies voor een milde indiase curry voor een madras of korma currypasta of ga voor een pittige rode curry pasta. Bekijk hier mijn recept voor mijn zelfgemaakte currypasta.

Heeft het gesmaakt?
69 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!