
Curry met spruitjes
Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht
40 M minuten
Ingrediƫnten
Voor personen
-
200 gr rijst
-
250 gr spruitjes
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
2 eetlepels currypasta ( naar keuze )
-
200 ml kokosmelk
-
200 ml tomatenblokjes
-
250 gr zoete aardappel
-
2 eetlepels amandel
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn en roerbak in een (wok)pan. Voeg de currypasta toe. Doe dan de spruitjes erbij en schep goed door de currysaus. Voeg dan ook de blokjes zoete aardappel toe. Doe de tomatenblokjes en kokosmelk er bij en laat 15 tot 20 minuten pruttelen tot de spruitjes en zoete aardappel gaar zijn.
-
Serveer de curry met spruitjes met de rijst en garneer met amandel en peterselie.
-
Tip: kies voor een milde indiase curry voor een madras of korma currypasta of ga voor een pittige rode curry pasta. Bekijk hier mijn recept voor mijn zelfgemaakte currypasta.
Heeft het gesmaakt?
70 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 570
- vet 25 gr
- verzadigd vet 14 gr
- koolhydraten 75 gr
- w.v. suikers 12 gr
- vezels 10 gr
- eiwit 10 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker