Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Curry met spruitjes

Spruitjes in een romige currysaus met blokjes zoete aardappel geserveerd met rijst, een lekker en voedzaam vegetarisch gerecht

Ingrediënten

Bereiding

 Kook de rijst gaar. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Hak de ui en knoflook fijn en roerbak in een (wok)pan. Voeg de currypasta toe. Doe dan de spruitjes erbij en schep goed door de currysaus. Voeg dan ook de blokjes zoete aardappel toe. Doe de tomatenblokjes en kokosmelk er bij en laat 15 tot 20 minuten pruttelen tot de spruitjes en zoete aardappel gaar zijn.

 Serveer de curry met spruitjes met de rijst en garneer met amandel en peterselie.

 Tip: kies voor een milde indiase curry voor een madras of korma currypasta of ga voor een pittige rode curry pasta. Bekijk hier mijn recept voor mijn zelfgemaakte currypasta.

spruitjes curry www.leukerecepten.nl

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×