Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gamba spies met salsa

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

Ingredienten
200 gr gamba’s (staartje verwijderd)
1 limoen
2 tomaten
1 rood uitje
½ mango
1 a 2 teentjes knoflook, uitgeperst of heel fijn gesneden
snuf paprikapoeder (of cayenne voor een pittig smaak)
Paar takjes verse peterselie
scheut olijfolie
 
Materialen
Prikkers
 
Bereiding
Doe de gamba’s in een kom en meng met een scheutje olijfolie, paprikapoeder en knoflook. Laat 30 min tot een halve dag afgedekt marineren. Snijd ondertussen de mango, rode ui, peterselie en tomaat (zaadjes verwijderen) in kleine gelijke blokjes.
 
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
Meng ze samen met het sap van de limoen. Verhit een koekenpan en bak de gamba spiezen in 5 tot 7 minuten gaar aan beide kanten. Serveer de spiezen met de tomaten-mango salsa.
 

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel