Gamba spies met salsa

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

Ingredienten
200 gr gamba’s (staartje verwijderd)
1 limoen
2 tomaten
1 rood uitje
½ mango
1 a 2 teentjes knoflook, uitgeperst of heel fijn gesneden
snuf paprikapoeder (of cayenne voor een pittig smaak)
Paar takjes verse peterselie
scheut olijfolie
 
Materialen
Prikkers
 
Bereiding
Doe de gamba’s in een kom en meng met een scheutje olijfolie, paprikapoeder en knoflook. Laat 30 min tot een halve dag afgedekt marineren. Snijd ondertussen de mango, rode ui, peterselie en tomaat (zaadjes verwijderen) in kleine gelijke blokjes.
 
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
Meng ze samen met het sap van de limoen. Verhit een koekenpan en bak de gamba spiezen in 5 tot 7 minuten gaar aan beide kanten. Serveer de spiezen met de tomaten-mango salsa.
 

Vind je dit leuk?
46 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!