Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gamba spies met salsa

Kleurrijk Spaans tapasgerecht van gamba's gemarineerd in knoflook en een frisse salsa van tomaat en mango

Ingredienten
200 gr gamba’s (staartje verwijderd)
1 limoen
2 tomaten
1 rood uitje
½ mango
1 a 2 teentjes knoflook, uitgeperst of heel fijn gesneden
snuf paprikapoeder (of cayenne voor een pittig smaak)
Paar takjes verse peterselie
scheut olijfolie
 
Materialen
Prikkers
 
Bereiding
Doe de gamba’s in een kom en meng met een scheutje olijfolie, paprikapoeder en knoflook. Laat 30 min tot een halve dag afgedekt marineren. Snijd ondertussen de mango, rode ui, peterselie en tomaat (zaadjes verwijderen) in kleine gelijke blokjes.
 
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
gamba spies 01
Meng ze samen met het sap van de limoen. Verhit een koekenpan en bak de gamba spiezen in 5 tot 7 minuten gaar aan beide kanten. Serveer de spiezen met de tomaten-mango salsa.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×