Garnalencocktail

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Klop de crème fraîche los met de mayonaise. Pers een halve citroen uit en voeg dit sap toe aan het crème fraîche mengsel. Breng de dressing op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Rasp de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd daarna de schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de partjes uit de sinaasappel. Doe wat sla in de glaasjes, verdeel hier de garnalen en stukjes sinaasappel over. Schep wat saus er over en garneer met wat sinaasappelrasp en een partje citroen.

Tips: bewaar de garnalencocktails maximaal 3 uur in de koelkast. Daarna verlept de sla. Je kunt wel al het sausje een dag van tevoren maken.

Vervang de sinaasappel ook eens door mineola of mandarijntjes.

103 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!