Garnalencocktail maken
Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
50 gr veldsla of romaine
-
200 gr kleine garnalen of Hollandse garnalen
-
4 eetlepels mayonaise
-
125 ml crème fraîche
-
snuf paprikapoeder
-
snuf peper en zout
-
1 citroen
-
1 sinaasappel
Benodigdheden
-
4 glaasjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Klop de crème fraîche los met de mayonaise. Pers een halve citroen uit en voeg dit sap toe aan het crème fraîche mengsel. Breng de dressing op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
-
Rasp de sinaasappel met een fijne rasp. Snijd daarna de schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de partjes uit de sinaasappel. Doe wat sla in de glaasjes, verdeel hier de garnalen en stukjes sinaasappel over. Schep wat saus er over en garneer met wat sinaasappelrasp en een partje citroen.
-
Tips: bewaar de garnalencocktails maximaal 3 uur in de koelkast. Daarna verlept de sla. Je kunt wel al het sausje een dag van tevoren maken.
-
Vervang de sinaasappel ook eens door mineola of mandarijntjes.
Heeft het gesmaakt?
178 stemmen
Ook lekker