Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gepofte aardappel met zure room

Heerlijke gepofte aardappelen van de barbecue met daarop zure room met knoflook en bieslook

Ingrediënten
4 grote vastkokende aardappels
2 eetl olijfolie
Zeezout
Zwarte peper
 
Saus:
125 ml zure room
Verse bieslook en/of peterselie
2 teentjes knoflook
Peper en zout
 
Bereiding
Voordat je de aardappels echt gaat poffen kun je ze ook een beetje voorgaren. Dit scheelt namelijk in de bereidingstijd. Boen de aardappels goed schoon en doe ze in een grote (magnetron bestendige) schaal met deksel en voeg 2 eetl water toe. Zet ze ongeveer 5 min in de magnetron op 700 watt. Als je ze niet doet voorgaren dan is de bereidingstijd ongeveer 20 min langer.
 
Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappel en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi royaal met zeezout en wat zwarte peper. Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 20 min tot 30 min op de barbecue. Maak ondertussen de saus; hak de bieslook en peterselie fijn en meng ¾ deel door de zure room. Pers de teentjes knoflook uit en roer deze er ook door. Breng de saus op smaak met een beetje peper en zout.
 
Haal de aardappel voorzichtig uit de folie en maak met een mes een inkeping in het midden. Pulk met een vork een beetje aardappel los. Schep de saus er over en bestrooi met de overgebleven bieslook en peterselie.
 

 

Beoordeling (96 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst