Gepofte zoete aardappels met zure room

Lekker van de BBQ of uit de oven: gepofte zoete aardappels met een Mexicaanse twist en een lekkere vulling van zure room met limoen.

Bijgerecht 20 min + 45 min poftijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Materiaal

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne ringen.

  2. Meng de azijn met suiker in een kommetje en leg hier de ringetjes ui zolang in. Hierdoor neemt de sterke smaak af en krijgt de ui een mooie roze kleur.

  3. Wikkel de zoete aardappels in stukken aluminiumfolie. Prik hier met een prikker of vork wat gaatjes in.

  4. Pof de zoete aardappels ca. 45 min in de oven op 200° graden of op de BBQ gaar (afhankelijk van de dikte). Check met een prikker of deze makkelijk er doorheen gaat.

  5. Maak ondertussen de vulling: hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng beide door de zure room.

  6. Rasp de limoen en pers het sap uit, meng deze ook door de zure room. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

  7. Neem de zoete aardappels van het rooster en wikkel de folie er voor een deel af. Snijd ze in het midden tot ongeveer de helft open. Bestrooi de binnenzijde met een snufje peper en zout.

  8. Schep wat van het roommengsel erin. Verdeel de mais, ingelegde rode uien en wat peterselie er over en serveer direct.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.