Ga naar de inhoud
Gepofte zoete aardappels met zure room

Gepofte zoete aardappels met zure room

Lekker van de BBQ of uit de oven: gepofte zoete aardappels met een Mexicaanse twist en een lekkere vulling van zure room met limoen.

20 M + 45 M poftijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 zoete aardappels ( à 250 gr per stuk )
  • 250 gr zure room
  • verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels maïs
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • Scheutje witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Snuf peper en zout

Materiaal

  • Aluminiumfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui in dunne ringen.


  2. Meng de azijn met suiker in een kommetje en leg hier de ringetjes ui zolang in. Hierdoor neemt de sterke smaak af en krijgt de ui een mooie roze kleur.


  3. Wikkel de zoete aardappels in stukken aluminiumfolie. Prik hier met een prikker of vork wat gaatjes in.


  4. Pof de zoete aardappels ca. 45 min in de oven op 200° graden of op de BBQ gaar (afhankelijk van de dikte). Check met een prikker of deze makkelijk er doorheen gaat.


  5. Maak ondertussen de vulling: hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng beide door de zure room.


  6. Rasp de limoen en pers het sap uit, meng deze ook door de zure room. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.


  7. Neem de zoete aardappels van het rooster en wikkel de folie er voor een deel af. Snijd ze in het midden tot ongeveer de helft open. Bestrooi de binnenzijde met een snufje peper en zout.


  8. Schep wat van het roommengsel erin. Verdeel de mais, ingelegde rode uien en wat peterselie er over en serveer direct.