Gevulde Halloween paprika

Met Halloween snel iets leuks op tafel zetten? Wat dacht je van deze gruwelijk lekkere gevulde paprika’s!

Hoofdgerecht 30 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd met een scherp mes ogen, een neus en mond uit de paprika. Zet de paprika’s in een ovenschaal of op een bakplaat.

  2. Bak de ontbijtspek in een pan. Verwijder eventueel een beetje van het vet en voeg dan de gesnipperde ui toe.

  3. Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Bak ook de champignons mee en voeg dan de tomatenpuree en kruiden toe. Schep als laatste de mais er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken.

  4. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi de bovenzijde met wat kaas. Leg eventueel de dekseltjes naast de paprika’s en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.

  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
150 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!