Gevulde Mexicaanse broodjes

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Fruit het uitje aan in een beetje olie tot deze glazig is en voeg dan het gehakt en de knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens ook de blokjes paprika toe en kruiden toe. Snijd in de tussentijd de kapjes van de kaiserbroodjes eraf en hol de broodjes uit, maar bewaar de kapjes.

 Nadat het gehakt en groenten mengsel 5 minuten gebakken heeft kunnen de tomatenblokjes en mais toegevoegd worden. Verwarm nog eens 5 minuten en zet dan het vuur uit. Vul de broodjes met het mengsel en maak af met een klein beetje kaas. Zet de broodjes ongeveer 4-5 minuten onder de grill of tot de kaas gesmolten is. Haal de broodjes uit de oven en garneer met een beetje zure room, peterselie en de kapjes van de broodjes.

 Tip: gebruik je afbak kaiser broodjes dan kun je ze gevuld afbakken in de oven, zet ze dan iets langer in de oven zoals aangegeven op de verpakking

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

522 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.