Gevulde Mexicaanse broodjes

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Fruit het uitje aan in een beetje olie tot deze glazig is en voeg dan het gehakt en de knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens ook de blokjes paprika toe en kruiden toe. Snijd in de tussentijd de kapjes van de kaiserbroodjes eraf en hol de broodjes uit, maar bewaar de kapjes.

 Nadat het gehakt en groenten mengsel 5 minuten gebakken heeft kunnen de tomatenblokjes en mais toegevoegd worden. Verwarm nog eens 5 minuten en zet dan het vuur uit. Vul de broodjes met het mengsel en maak af met een klein beetje kaas. Zet de broodjes ongeveer 4-5 minuten onder de grill of tot de kaas gesmolten is. Haal de broodjes uit de oven en garneer met een beetje zure room, peterselie en de kapjes van de broodjes.

 Tip: gebruik je afbak kaiser broodjes dan kun je ze gevuld afbakken in de oven, zet ze dan iets langer in de oven zoals aangegeven op de verpakking

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

gevuld broodje mexicaans www.leukerecepten.nl
522 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.