Gevulde Mexicaanse broodjes

Deze kaiserbroodjes zijn gevuld met een Mexicaans gekruid gehaktmengsel, heerlijk als lunch of hoofdgerecht met een salade erbij

Hoofdgerecht 25 min + 5 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Bereiding

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Fruit het uitje aan in een beetje olie tot deze glazig is en voeg dan het gehakt en de knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten en voeg vervolgens ook de blokjes paprika toe en kruiden toe. Snijd in de tussentijd de kapjes van de kaiserbroodjes eraf en hol de broodjes uit, maar bewaar de kapjes.

  2. Nadat het gehakt en groenten mengsel 5 minuten gebakken heeft kunnen de tomatenblokjes en mais toegevoegd worden. Verwarm nog eens 5 minuten en zet dan het vuur uit. Vul de broodjes met het mengsel en maak af met een klein beetje kaas. Zet de broodjes ongeveer 4-5 minuten onder de grill of tot de kaas gesmolten is. Haal de broodjes uit de oven en garneer met een beetje zure room, peterselie en de kapjes van de broodjes.

  3. Tip: gebruik je afbak kaiser broodjes dan kun je ze gevuld afbakken in de oven, zet ze dan iets langer in de oven zoals aangegeven op de verpakking

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
525 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.