Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde tomaten uit de oven

Lekker bijgerecht voor de kerst: tomaten gevuld met een krokant kruidenmengsel

Ingrediënten 
4 mooie tomaten
80 gr paneermeel of gemalen beschuit
2 teentjes knoflook
50 gr parmezaanse kaas
1 uitje
Klontje boter
klein bosje peterselie
1 theel (gemalen) tijm
peper en zout
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 garden. Snijd het bovenste gedeelte van de tomaat (hoedje) en schep het waterige gedeelte met de pitjes er uit en doe in een kom. Bestrooi het binnenste gedeelte van de tomaat met een beetje peper en zout. Hak de ui en knoflook fijn en bak 3 minuutjes in de boter in een koekenpan.
 
Doe in een kom en schep de kaas en het paneermeel door de ui. Hak de peterselie fijn en roer samen met de tijm door het mengsel. Doe het waterige gedeelte van de tomaat in een zeef en vang het vocht op. Voeg 1 a 2 eetl tomatenvocht toe aan het kruidenmengsel. Vul de tomaten met het mengsel en besprenkel de bovenzijde met een paar druppels olie. Doe het dekseltje weer op de tomaten. Zet ze in een ovenschaal en 25 min in de oven.
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×