Gezonde appeltaart

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Voor de vulling
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 180 graden. Wel de rozijnen ongeveer 15 minuten in lauwwarm water en giet deze daarna af. Voor de bodem, meng het volkoren meel, amandelmeel, bakpoeder en zout door elkaar. Kluts een ei en zet de helft hiervan apart. Maak een kuiltje en voeg hier de appelmoes aan toe, de halvarine, vanille aroma, agavesiroop en de helft van het ei. Meng het tot een egaal deeg. Wanneer het te nat is, voeg nog wat meel toe, wanneer het te droog is, voeg wat halvarine of koud water toe. Wikkel het deeg in folie en leg zo lang in de koelkast.

 Schil voor de vulling de appels en snijd deze in stukjes. Meng in een kom de stukjes appel met de rozijnen, appelmoes, agavesiroop, citroensap en kaneel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet deze in met wat halvarine.

 Haal het deeg uit de koelkast en neem ongeveer 2/3e van het deeg. Rol deze uit met een deegroller. Gebruik eventueel wat extra bloem wanneer het plakkerig is. Leg het deeg in de vorm en druk deze mooi aan. Strooi 2 el paneermeel over de bodem heen en verdeel daarna het appelmengsel over de bodem.

 Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg deze kruislings over de appeltaart heen en druk de uiteinden vast aan de rand. Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei en bak de appeltaart voor 60 minuten in de oven. Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

 Tip: bekijk hier ook het recept voor de klassieke appeltaart

207 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.