Glutenvrije burgers

Maak zelf deze makkelijk te bereiden glutenvrije burgers. Ze zijn heerlijk gekruid en hebben een stevige bite. Lekker met verse toppings.

Hoofdgerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Toppings

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de witte ui en knoflook fijn.

  2. Meng de ui en knoflook door het gehakt heen samen met het ei en de paprika poeder en cayenne peper. Voeg eventueel naar eigen smaak meer toe.

  3. Meng er vervolgens het meel erdoorheen. Voeg eventueel eerst een gedeelte toe en afhankelijk van hoe nat of droog het mengsel is, voeg je meer toe.

  4. Maak 4 burgers van het gehaktmengsel.

  5. Verhit wat (plantaardige) boter of olie in een pan en bak hierin de burgers aan beide kanten.

  6. Ondertussen bereid je de broodjes voor. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayonaise.

  7. Snijd de tomaat in plakjes en de rode ui in ringen.

  8. Verdeel de rucola over de broodjes en leg de burgers erop. Daarbovenop de tomaat en de ui en vervolgens de ketchup. Leg ook de bovenkant van het broodje erop.

  9. Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of een gepofte aardappel.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.