Glutenvrije burgers
Maak zelf deze makkelijk te bereiden glutenvrije burgers. Ze zijn heerlijk gekruid en hebben een stevige bite. Lekker met verse toppings.
15 M
Ingrediënten
Voor personen
-
4 Glutenvrije broodjes
-
300 gr gehakt
-
1 kleine witte ui
-
1 teentje knoflook
-
1 theelepel paprika poeder
-
0.5 theelepel cayenne peper
-
1 ei
-
2 eetlepels zelfrijzend glutenvrij meel
-
peper & zout
-
boter of olie ( om in te bakken )
Toppings
-
4 eetlepels mayonaise
-
50 gr rucola
-
2 vleestomaten
-
1 kleine rode ui
-
4 eetlepels ketchup
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de witte ui en knoflook fijn.
-
Meng de ui en knoflook door het gehakt heen samen met het ei en de paprika poeder en cayenne peper. Voeg eventueel naar eigen smaak meer toe.
-
Meng er vervolgens het meel erdoorheen. Voeg eventueel eerst een gedeelte toe en afhankelijk van hoe nat of droog het mengsel is, voeg je meer toe.
-
Maak 4 burgers van het gehaktmengsel.
-
Verhit wat (plantaardige) boter of olie in een pan en bak hierin de burgers aan beide kanten.
-
Ondertussen bereid je de broodjes voor. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayonaise.
-
Snijd de tomaat in plakjes en de rode ui in ringen.
-
Verdeel de rucola over de broodjes en leg de burgers erop. Daarbovenop de tomaat en de ui en vervolgens de ketchup. Leg ook de bovenkant van het broodje erop.
-
Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of een gepofte aardappel.
Heeft het gesmaakt?
5 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Barbecue recepten