Glutenvrije pannenkoeken

Makkelijk te maken glutenvrije pannenkoeken op basis van havermeel en boekweitmeel.

Ontbijt recept 30 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe het glutenvrije havermeel, boekweitmeel, vanillesuiker, kaneel en snuf zout in een kom en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en meng dit tot een geheel.

  2. Verhit een pan op het vuur met wat boter. Voeg hier steeds een soeplepel met beslag aan toe en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Voeg telkens wat extra boter toe aan de pan om een nieuwe pannenkoek te bakken. Leg de pannenkoeken op een bord en houdt deze warm. Herhaal dit met de rest van het beslag totdat alle pannenkoeken gebakken zijn.

  3. Rol de pannenkoeken op en serveer met vers fruit, (poeder)suiker en/of stroop.

  4. Tip: eet je wel gluten, probeer dan dit basisrecept voor pannenkoeken

Heeft het gesmaakt?
22 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.