Ga naar de inhoud
Gourmetpannetje hete kip

Gourmetpannetje hete kip

Deze pittig gemarineerde kipstukjes uit het pannetje zijn lekker voor bij een avondje gourmetten 

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten: Gourmetpannetje hete kip

Voor personen

  • 400 gr kippendijen ( biologisch of lokaal )
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 bosui
  • 1.5 theelepel sambal ( meer/minder naar smaak )
  • Snuf chili
  • 2 eetlepels olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding: Gourmetpannetje hete kip

  1. Snijd de kip in kleine stukjes en doe in een kom.


  2. Meng de ketjap erdoorheen samen met de tomatenpuree, sambal, olie en chili.


  3. Hak de bosui in ringetjes en schep door de pittige kip.


  4. Bewaar de kip tot gebruik afgedekt in de koelkast.


  5. Verhit de gourmetpannetjes. Bak hier de stukjes kip in tot ze gaar zijn.