Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse pitabroodjes

Pitabroodjes gevuld met Griekse gehaktballetjes, tomaat en feta geserveerd met tzatziki saus
Ingrediënten
Gehaktballetjes:
300 gr runder of lamsgehakt
1 eidooier
Paar blaadjes verse munt
1 teentje knoflook
1 theel oregano
Snuf gemalen komijn
Snuf gemalen koriander
Peper en zout
2 eetl paneermeel
1 eetl olijfolie
2 tomaten
50 gr sla
150 gr feta
8 pitabroodjes, afgebakken
Tzatziki saus
 
Bereiding
Hak de munt en knoflook heel fijn en meng met het gehakt, eidooier en paneermeel. Breng op smaak met oregano, komijn, koriander, peper en zout. Kneed met je handen het gehakt goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de balletjes in 8 minuten aan alle zijdes bruin. Snijd de tomaten en feta in stukjes. Vul de pitabroodjes met een beetje sla, een paar heerlijke gehaktballetjes, stukjes tomaat en feta. Serveer de pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 
griekse pitabroodjes01
griekse pitabroodjes02
griekse pitabroodjes03
griekse pitabroodjes04
Beoordeling (23 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst