Griekse pitabroodjes

Pitabroodjes gevuld met Griekse gehaktballetjes, tomaat en feta geserveerd met tzatziki saus
Ingrediënten
Gehaktballetjes:
300 gr runder of lamsgehakt
1 eidooier
Paar blaadjes verse munt
1 teentje knoflook
1 theel oregano
Snuf gemalen komijn
Snuf gemalen koriander
Peper en zout
2 eetl paneermeel
1 eetl olijfolie
2 tomaten
50 gr sla
150 gr feta
8 pitabroodjes, afgebakken
Tzatziki saus
 
Bereiding
Hak de munt en knoflook heel fijn en meng met het gehakt, eidooier en paneermeel. Breng op smaak met oregano, komijn, koriander, peper en zout. Kneed met je handen het gehakt goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de balletjes in 8 minuten aan alle zijdes bruin. Snijd de tomaten en feta in stukjes. Vul de pitabroodjes met een beetje sla, een paar heerlijke gehaktballetjes, stukjes tomaat en feta. Serveer de pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 
griekse pitabroodjes01
griekse pitabroodjes02
griekse pitabroodjes03
griekse pitabroodjes04
31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.