Griekse pitabroodjes
Pitabroodjes gevuld met Griekse gehaktballetjes, tomaat en feta geserveerd met tzatziki saus
Ingrediënten
Gehaktballetjes:
300 gr runder of lamsgehakt
1 eidooier
Paar blaadjes verse munt
1 teentje knoflook
1 theel oregano
Snuf gemalen komijn
Snuf gemalen koriander
Peper en zout
2 eetl paneermeel
1 eetl olijfolie
2 tomaten
50 gr sla
150 gr feta
8 pitabroodjes, afgebakken
Tzatziki saus
 
Bereiding
Hak de munt en knoflook heel fijn en meng met het gehakt, eidooier en paneermeel. Breng op smaak met oregano, komijn, koriander, peper en zout. Kneed met je handen het gehakt goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de balletjes in 8 minuten aan alle zijdes bruin. Snijd de tomaten en feta in stukjes. Vul de pitabroodjes met een beetje sla, een paar heerlijke gehaktballetjes, stukjes tomaat en feta. Serveer de pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
 



