Griekse quinoa

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Lunch recept 30 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar in een pan met water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het waterige gedeelte met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de gegrilde paprika’s in reepjes.

  2. Giet de quinoa af en schep er 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en een snuf oregano door. Voeg dan ook de komkommer, tomaatjes en paprika toe. Garneer de Griekse quinoa met feta en walnoten en serveer met een (glutenvrij) pitabroodje.

     

  3. Pers het teentje knoflook bij de yoghurt en breng op smaak met peper en zout en serveer de knoflooksaus bij het gerecht.

     

  4. Tip: deze Griekse quinoa salade is als lunch voor 4 personen en hoofdgerecht 3 personen.

     

Heeft het gesmaakt?
50 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!