Ga naar de inhoud
Griekse quinoa

Griekse quinoa

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr quinoa
  • 1 komkommer
  • 200 gr feta
  • 250 tomaatjes
  • 4 pitabroodjes
  • handje walnoten
  • Snuf oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 gegrilde paprika
  • 170 ml yoghurt
  • 1 teen knoflook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de quinoa gaar in een pan met water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het waterige gedeelte met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de gegrilde paprika’s in reepjes.


  2. Giet de quinoa af en schep er 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en een snuf oregano door. Voeg dan ook de komkommer, tomaatjes en paprika toe. Garneer de Griekse quinoa met feta en walnoten en serveer met een (glutenvrij) pitabroodje.


  3. Pers het teentje knoflook bij de yoghurt en breng op smaak met peper en zout en serveer de knoflooksaus bij het gerecht.


  4. Tip: deze Griekse quinoa salade is als lunch voor 4 personen en hoofdgerecht 3 personen.