Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse quinoa

Gezonde en lekkere quinoa salade met komkommer, feta en paprika geserveerd met pitabrood en knoflooksaus

Ingrediënten
  • 300 gr quinoa
  • 1 komkommer
  • 200 gr feta
  • 250 tomaatjes
  • 4 pitabroodjes
  • handje walnoten
  • Snuf oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 gegrilde paprika
  • 170 ml yoghurt
  • 1 teen knoflook

Bereiding
Kook de quinoa gaar in een pan met water. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder het waterige gedeelte met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de gegrilde paprika’s in reepjes.

Giet de quinoa af en schep er 1 eetlepel olijfolie, peper, zout en een snuf oregano door. Voeg dan ook de komkommer, tomaatjes en paprika toe. Garneer de Griekse quinoa met feta en walnoten en serveer met een (glutenvrij) pitabroodje.
 

Pers het teentje knoflook bij de yoghurt en breng op smaak met peper en zout en serveer de knoflooksaus bij het gerecht.
 

Tip: deze Griekse quinoa salade is als lunch voor 4 personen en hoofdgerecht 3 personen.
 

griekse quinoa

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×