Griekse stoofschotel
Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.
20 M + 3 U stoven
Ingrediënten
Voor personen
-
600 gr riblappen
-
1 rode ui
-
1 theelepel cayennepoeder
-
2 theelepels gedroogde oregano
-
peper en zout
-
Snufje kaneel
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
2 eetlepels rode wijnazijn
-
2 eetlepels bloem
-
3 tomaten
-
1 gele paprika
-
3 eetlepels zwarte olijven
-
200 ml rundvleesbouillon van tablet
-
2 eetlepels boter of margarine
-
150 gr Griekse feta kaas
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes.
-
Meng in een kom de oregano, kaneel, cayennepeper, peper en zout. Voeg het vlees toe en schep er vervolgens ook de bloem door.
-
Verhit de boter of margarine in een braadpan en voeg het vlees toe en de gesnipperde rode ui.
-
Blus af met de rode wijnazijn.
-
Snijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de tomatenpuree toe.
-
Giet de rundvlees bouillon erbij en laat 2 uur stoven.
-
Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de pan. Laat nog een half uur tot een uur verder stoven.
-
Voeg als laatste de olijven toe en serveer de Griekse stoof met wat feta en peterselie.
-
Tips: Deze stoofschotel is lekker met wat rijst of aardappel(puree).
-
Serveer er bijvoorbeeld wat brood met tzatziki bij.
-
Check ook deze blog met 10 x stoofschotels voor nog meer stoofschotel inspiratie.
Heeft het gesmaakt?
300 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Herfstrecepten