Ga naar de inhoud
Griekse stoofschotel

Griekse stoofschotel

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

20 M + 3 U stoven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr riblappen
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • peper en zout
  • Snufje kaneel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 200 ml rundvleesbouillon van tablet
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 150 gr Griekse feta kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes.


  2. Meng in een kom de oregano, kaneel, cayennepeper, peper en zout. Voeg het vlees toe en schep er vervolgens ook de bloem door.


  3. Verhit de boter of margarine in een braadpan en voeg het vlees toe en de gesnipperde rode ui.


    griekse_stoof griekse_stoof_ griekse_stoof_
  4. Blus af met de rode wijnazijn.


  5. Snijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de tomatenpuree toe.


  6. Giet de rundvlees bouillon erbij en laat 2 uur stoven.


  7. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de pan. Laat nog een half uur tot een uur verder stoven.


  8. Voeg als laatste de olijven toe en serveer de Griekse stoof met wat feta en peterselie.


  9. Tips: Deze stoofschotel is lekker met wat rijst of aardappel(puree).


  10. Serveer er bijvoorbeeld wat brood met tzatziki bij.


  11. Check ook deze blog met 10 x stoofschotels voor nog meer stoofschotel inspiratie.