Griekse stoofschotel

Lekker zacht stoofvlees met een Griekse twist van oregano, paprika en feta kaas.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snipper de ui en snijd het vlees in blokjes.

Meng in een kom de oregano, kaneel, cayennepeper, peper en zout. Voeg het vlees toe en schep er vervolgens ook de bloem door.

Verhit de boter of margarine in een braadpan en voeg het vlees toe en de gesnipperde rode ui.

Blus af met de rode wijnazijn.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg samen met de tomatenpuree toe.

Giet de rundvlees bouillon erbij en laat 2 uur stoven.

Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de pan. Laat nog een half uur tot een uur verder stoven.

Voeg als laatste de olijven toe en serveer de Griekse stoof met wat feta en peterselie.

Tips: Deze stoofschotel is lekker met wat rijst of aardappel(puree).

Serveer er bijvoorbeeld wat brood met tzatziki bij.

Check ook deze blog met 10 x stoofschotels voor nog meer stoofschotel inspiratie.

269 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!