Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Groene asperges met aardappeltjes en ei

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader

Ingrediënten
  • 1 kg krieltjes in schil
  • scheut olijfolie
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 500 gr groene asperges
  • 4 eieren
  • 85 gr veldsla
  • 4 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • verse basilicum
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappeltjes en snijd grote krieltjes een keer door zodat ze allemaal ongeveer de gelijke grootte hebben. Meng een scheut olie met een de italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier of in een grote braadslede en besprenkel met de kruidenolie. Bak de aardappeltjes 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Kook ondertussen de eieren gaar in een pan met water, ca 7 tot 8 minuten voor een hardgekookt resultaat. Verhit een grillpan en bestrijk de asperges met een kwastje met een beetje olijfolie. Grill de asperges 4 minuutjes in de pan en bestrooi ook met een snufje peper en zout. Spoel de eieren af onder de koude kraan en pel ze. Verdeel de veldsla over 4 borden. Leg hier wat groene asperges op en schep wat aardappeltjes er bij. Bestrooi met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum en serveer direct.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×