Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hartige krans met gehakt

Deze gevulde krans van croissantdeeg is lekker met de kerstbrunch

Ingrediënten
  • 2 blikken croissantdeeg
  • 5 eetlepels pistachenootjes (ongezouten)
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 paprika (in kleine stukjes)
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 ei
  • 50 gr feta kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met de stukjes paprika, teentje knoflook, snuf peper, zout, paprikapoeder, komijn, paneermeel en 3 eetlepels fijngehakte pistachenootjes. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en maak de driehoeken los.

Zet een vrij groot glas in het midden van de bakplaat met bakpapier en leg daar de driehoeken croissantdeeg op, overlap ze iets. Verdeel het gehakt over het midden van de krans. Kruimel er wat feta over.

Vouw de punten van het deeg over de vulling en druk iets onder de krans vast. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de pistachenootjes. Bak de krans ca. 20 minuten in de oven.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×