Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hartige krans met gehakt

Deze gevulde krans van croissantdeeg is lekker met de kerstbrunch

Ingrediënten
  • 2 blikken croissantdeeg
  • 5 eetlepels pistachenootjes (ongezouten)
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 paprika (in kleine stukjes)
  • Snuf komijn
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf peper en zout
  • 1 teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 ei
  • 50 gr feta kaas

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met de stukjes paprika, teentje knoflook, snuf peper, zout, paprikapoeder, komijn, paneermeel en 3 eetlepels fijngehakte pistachenootjes. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en maak de driehoeken los.

kerstkrans_01.jpg
kerstkrans_02.jpg
kerstkrans_03.jpg

Zet een vrij groot glas in het midden van de bakplaat met bakpapier en leg daar de driehoeken croissantdeeg op, overlap ze iets. Verdeel het gehakt over het midden van de krans. Kruimel er wat feta over.

kerstkrans_04.jpg
kerstkrans_05.jpg
kerstkrans_06.jpg

Vouw de punten van het deeg over de vulling en druk iets onder de krans vast. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de pistachenootjes. Bak de krans ca. 20 minuten in de oven.

Beoordeling (223 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel