Hartige krans met gehakt
Deze gevulde krans van croissantdeeg is een goede aanvulling op de kerstbrunch. Lekker met gehakt, feta en pistachenootjes.
ingrediënten
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Snijd de paprika in stukjes en de knoflook fijn. Of pers de knoflook uit.
-
Meng het gehakt met de stukjes paprika, knoflook, snuf peper en zout, paprikapoeder, komijn, paneermeel en 3 eetlepels fijngehakte pistachenootjes.
-
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en maak de driehoeken los. Leg de driehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze mogen iets overlappen. Zet een vrij groot glas in het midden en druk het deeg eruit.
-
Verdeel het gehakt over het midden van de krans. Leg het niet te dicht op de cirkel. Kruimel er wat feta over.
-
Vouw de punten van het deeg over de vulling en druk iets onder de krans vast.
-
Klop een ei los. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de pistachenootjes.
-
Bak de krans ca. 20 minuten in de oven. Serveer warm.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!