Hartige krans met gehakt
Deze gevulde krans van croissantdeeg is een goede aanvulling op de kerstbrunch. Lekker met gehakt, feta en pistachenootjes.
25 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stukken
-
2 blikken croissantdeeg
-
5 eetlepels pistachenootjes ( ongezouten )
-
300 gr rundergehakt
-
1 eetlepel paneermeel
-
1 paprika
-
Snuf komijn
-
snuf paprikapoeder
-
snuf peper en zout
-
1 teen knoflook
-
1 ei
-
50 gr feta kaas
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de paprika in stukjes en de knoflook fijn. Of pers de knoflook uit.
-
Meng het gehakt met de stukjes paprika, knoflook, snuf peper en zout, paprikapoeder, komijn, paneermeel en 3 eetlepels fijngehakte pistachenootjes.
-
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en maak de driehoeken los. Leg de driehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze mogen iets overlappen. Zet een vrij groot glas in het midden en druk het deeg eruit.
-
Verdeel het gehakt over het midden van de krans. Leg het niet te dicht op de cirkel. Kruimel er wat feta over.
-
Vouw de punten van het deeg over de vulling en druk iets onder de krans vast.
-
Klop een ei los. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de pistachenootjes.
-
Bak de krans ca. 20 minuten in de oven. Serveer warm.
Heeft het gesmaakt?
308 stemmen
Ook lekker