Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gehaktschotel met hete bliksem

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in grove stukken. Snijd van 1 appel een paar mooie ringen, bewaar deze, en schil de rest van de appels en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui en stukjes appel toe. Kook ca. 15 tot 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.

 Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Voeg de prei toe en een flinke snuf kerrie en breng op smaak met peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.

 Giet de pan met aardappels en appel af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Verdeel de hete bliksem over het gehakt. Leg de plakken appel er op en voeg nog een snufje kaneel toe. Bak de ovenschotel met hete bliksem nog 20 minuten in de oven tot de appels mooi gekleurd zijn. Bekijk het basis recept voor hete bliksem

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×