Gehaktschotel met hete bliksem

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in grove stukken. Snijd van 1 appel een paar mooie ringen, bewaar deze, en schil de rest van de appels en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui en stukjes appel toe. Kook ca. 15 tot 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.

 Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Voeg de prei toe en een flinke snuf kerrie en breng op smaak met peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.

 Giet de pan met aardappels en appel af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Verdeel de hete bliksem over het gehakt. Leg de plakken appel er op en voeg nog een snufje kaneel toe. Bak de ovenschotel met hete bliksem nog 20 minuten in de oven tot de appels mooi gekleurd zijn. Bekijk het basis recept voor hete bliksem

162 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.