Ga naar de inhoud
Gehaktschotel met hete bliksem

Gehaktschotel met hete bliksem

Een heerlijke combinatie van een kruidig gehaktmengsel onder een laag van aardappelpuree met appel

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 500 gr geschilde kruimige aardappels
  • 2 appels
  • 1 ui
  • Klont boter
  • Scheut melk
  • peper en zout
  • Snufje kaneel
  • 300 gr rundergehakt
  • Snuf kerriepoeder
  • 200 gr prei ( fijngesneden )

Benodigdheden

  • Ovenschaal van ca 22 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aardappels in grove stukken. Snijd van 1 appel een paar mooie ringen, bewaar deze, en schil de rest van de appels en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in stukjes. Verhit een pan met water op het vuur. Voeg de aardappels, ui en stukjes appel toe. Kook ca. 15 tot 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.


  2. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Voeg de prei toe en een flinke snuf kerrie en breng op smaak met peper en zout. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.


  3. Giet de pan met aardappels en appel af en doe terug in de pan. Pureer met een stamper fijn en maak de stamppot smeuïg met een klont boter en melk. Breng de hete bliksem op smaak met peper, zout en een snufje kaneel. Verdeel de hete bliksem over het gehakt. Leg de plakken appel er op en voeg nog een snufje kaneel toe. Bak de ovenschotel met hete bliksem nog 20 minuten in de oven tot de appels mooi gekleurd zijn. Bekijk het basis recept voor hete bliksem