Imam bayildi (aubergine met tomaat)

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines en snijd met de een mes kruislings in. Bestrijk de snijzijde met een beetje olie en bestrooi met een snuf komijn. Bak de aubergines 30 minuten in de oven.

 Maak ondertussen de vulling. Hak de ui en knoflook fijn en bak met een beetje olie aan in een pan. Hak ook de paprika en tomaten in blokjes en en bak een paar minuutjes mee. Voeg de tomatenpuree, kaneel, oregano en peper en zout toe. Hak de peterselie fijn en voeg ook toe aan het mengsel.

 Haal de aubergines uit de oven en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit, laat nog wat aan de randen zitten zodat de aubergines stevig blijven. Hak het vruchtvlees fijn en voeg ook toe aan het tomatenprutje. Besprenkel de aubergines met een beetje citroensap. Vul ze vervolgens met het tomatenmengsel. Bak ze daarna nog 15 minuten in de oven.

 Besprenkel de Imam bayildi met een beetje olijfolie en garneer met wat geroosterde pijnboompitten en wat extra peterselie.

 Tip: voeg ook eens wat chili toe aan de vulling voor een pittige smaak en/of rozijnen voor een iets zoetere smaak. Serveer eventueel met een salade, rijst en/of wat brood. Serveer de Imam bayildi lauwwarm.

Imam-Bayildi
46 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.