Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Imam bayildi (aubergine met tomaat)

Dit heerlijke vegetarische Turks gerecht bestaat uit gevulde aubergines met tomaat, paprika en lekkere kruiden uit de oven.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de aubergines en snijd met de een mes kruislings in. Bestrijk de snijzijde met een beetje olie en bestrooi met een snuf komijn. Bak de aubergines 30 minuten in de oven.

 Maak ondertussen de vulling. Hak de ui en knoflook fijn en bak met een beetje olie aan in een pan. Hak ook de paprika en tomaten in blokjes en en bak een paar minuutjes mee. Voeg de tomatenpuree, kaneel, oregano en peper en zout toe. Hak de peterselie fijn en voeg ook toe aan het mengsel.

 Haal de aubergines uit de oven en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit, laat nog wat aan de randen zitten zodat de aubergines stevig blijven. Hak het vruchtvlees fijn en voeg ook toe aan het tomatenprutje. Besprenkel de aubergines met een beetje citroensap. Vul ze vervolgens met het tomatenmengsel. Bak ze daarna nog 15 minuten in de oven.

 Besprenkel de Imam bayildi met een beetje olijfolie en garneer met wat geroosterde pijnboompitten en wat extra peterselie.

 Tip: voeg ook eens wat chili toe aan de vulling voor een pittige smaak en/of rozijnen voor een iets zoetere smaak. Serveer eventueel met een salade, rijst en/of wat brood. Serveer de Imam bayildi lauwwarm.

Imam-Bayildi

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×