Italiaans gevulde paprika

Snel en makkelijk recept: gevulde paprika's met gehakt, champignons, basilicum en pesto

Ingredienten
4 paprika’s
300 gr runder gehakt
1 bol mozzarella
1 uitje
1,5 eetl pesto
200 gr champignons
25 gr pijnboompitten
Verse basilicum (optioneel)
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de laatste 2 minuten de champignons en eventueel wat verse basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
 
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en zet ongeveer een half uur in de oven. Leg de paprika’s in een ovenschaal want er kan wat vocht vandaan komen. Verdeel eventueel voor het serveren wat verse basilicum blaadjes er over.
Je kunt 2 paprika's per persoon aanhouden als hoofdgerecht. Eventueel kun je er nog wat rijst of aardappeltjes bij serveren.
 

246 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.