Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans gevulde paprika

Snel en makkelijk recept: gevulde paprika's met gehakt, champignons, basilicum en pesto

Ingredienten
4 paprika’s
300 gr runder gehakt
1 bol mozzarella
1 uitje
1,5 eetl pesto
200 gr champignons
25 gr pijnboompitten
Verse basilicum (optioneel)
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de laatste 2 minuten de champignons en eventueel wat verse basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
 
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en zet ongeveer een half uur in de oven. Leg de paprika’s in een ovenschaal want er kan wat vocht vandaan komen. Verdeel eventueel voor het serveren wat verse basilicum blaadjes er over.
Je kunt 2 paprika's per persoon aanhouden als hoofdgerecht. Eventueel kun je er nog wat rijst of aardappeltjes bij serveren.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×