Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans gevulde paprika

Snel en makkelijk recept: gevulde paprika's met gehakt, champignons, basilicum en pesto

Ingredienten
4 paprika’s
300 gr runder gehakt
1 bol mozzarella
1 uitje
1,5 eetl pesto
200 gr champignons
25 gr pijnboompitten
Verse basilicum (optioneel)
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de laatste 2 minuten de champignons en eventueel wat verse basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
 
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en zet ongeveer een half uur in de oven. Leg de paprika’s in een ovenschaal want er kan wat vocht vandaan komen. Verdeel eventueel voor het serveren wat verse basilicum blaadjes er over.
Je kunt 2 paprika's per persoon aanhouden als hoofdgerecht. Eventueel kun je er nog wat rijst of aardappeltjes bij serveren.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×