Italiaans gevulde paprika

Snel en makkelijk recept: gevulde paprika's met gehakt, champignons, basilicum en pesto

Ingredienten
4 paprika’s
300 gr runder gehakt
1 bol mozzarella
1 uitje
1,5 eetl pesto
200 gr champignons
25 gr pijnboompitten
Verse basilicum (optioneel)
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de laatste 2 minuten de champignons en eventueel wat verse basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
 
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en zet ongeveer een half uur in de oven. Leg de paprika’s in een ovenschaal want er kan wat vocht vandaan komen. Verdeel eventueel voor het serveren wat verse basilicum blaadjes er over.
Je kunt 2 paprika's per persoon aanhouden als hoofdgerecht. Eventueel kun je er nog wat rijst of aardappeltjes bij serveren.
 

251 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!