Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaans gevulde paprika

Snel en makkelijk recept: gevulde paprika's met gehakt, champignons, basilicum en pesto

Ingredienten
4 paprika’s
300 gr runder gehakt
1 bol mozzarella
1 uitje
1,5 eetl pesto
200 gr champignons
25 gr pijnboompitten
Verse basilicum (optioneel)
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper het uitje en bak deze in een koekenpan glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de laatste 2 minuten de champignons en eventueel wat verse basilicum toe. Zet het vuur uit en roer de pesto door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
 
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
italiaans gevulde paprika 01
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de gevulde paprika’s. Bestrooi met pijnboompitten en zet ongeveer een half uur in de oven. Leg de paprika’s in een ovenschaal want er kan wat vocht vandaan komen. Verdeel eventueel voor het serveren wat verse basilicum blaadjes er over.
Je kunt 2 paprika's per persoon aanhouden als hoofdgerecht. Eventueel kun je er nog wat rijst of aardappeltjes bij serveren.
 

Beoordeling (149 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst