Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse stamppot met walnoten

Heerlijke stamppot op Italiaanse wijze met courgette, zongedroogde tomaat, basilicum en walnoten

Ingrediënten
800 gr kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 courgette
1 potje gedroogde tomaatjes (op olie)
125 ml creme fraiche
1 blokje groentebouillon
250 gr spekblokjes of reepjes
50 gr walnoten
1 teentje knoflook, fijngehakt
Scheutje olijfolie
Zwarte peper
Klontje boter
Verse basilicum
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en los de groentebouillon tablet hier in op. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 15 min gaar. Bak ondertussen de spekjes in een pan totdat ze krokant worden, schep ze daarna uit de pan. Verwijder het vet en vocht uit de pan of neem een aparte pan voor de groente.
 
italiaanse stampot01
italiaanse stampot02
italiaanse stampot03
italiaanse stampot04
Snijd de courgette in kleine blokjes. Fruit de knoflook in een beetje olijfolie aan en voeg de blokjes courgette toe. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ook deze in stukjes. Voeg deze toe aan de courgette en bak een paar minuten mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
 
italiaanse stampot05
italiaanse stampot06
italiaanse stampot07
italiaanse stampot08
Schep een klontje boter en de creme fraiche er door heen. Voeg dan de spekjes, courgette-tomaat mengsel daarna de walnoten toe. Breng de stamppot op smaak met wat peper. Zout is vaak niet nodig omdat de spekjes al vrij zout zijn. Snijd wat blaadjes basilicum in stukjes en meng deze door de stamppot. Verwarm de stamppot nog een minuutje door en garneer met wat basilicum of peterselie.
 
 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×