Kerst broodpudding

Nog kerststol over na de feestdagen? Maak er een lekkere broodpudding van!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Vet de ovenschaal in met boter.

Leg de plakjes kerststol er dakpansgewijs in.

Rasp de sinaasappel.

Klop de gecondenseerde melk, suiker, zout, eieren, kaneel en sinaasappelrasp los in een kom met een handmixer of garde.

Giet het mengsel langzaam over het brood. Zorg er ook voor dat de bovenzijde van het brood voldoende melk opneemt.

Bak de broodpudding van kerststol ca. 45 min in de oven tot hij mooi bruin is en het vocht is opgenomen.

Bestrooi met poedersuiker.

Tip: De gecondenseerde melk ik ook te vervangen door de helft slagroom en de helft melk met 2 eetlepels extra suiker.

44 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!