Glühwein maken
Maak zelf deze lekkere en verwarmende glühwein met kruiden zoals kaneel en steranijs en met sinaasappel en citroen. Heerlijk om te maken tijdens koudere dagen. In 20 minuutjes al klaar.
20 M
Ingrediënten
Voor kan
-
750 ml rode wijn ( vol en stevig )
-
1 sinaasappel
-
1 citroen
-
3 steranijs
-
3 kaneelstokjes
-
Optioneel: suiker of honing
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Boen de sinaasappel en citroen schoon en snijd in plakjes.
-
Verwarm de wijn maar breng niet aan de kook, anders verdampt de alcohol. Zet het vuur uit en laat de glühwein nog 15 minuten staan zodat de smaken goed intrekken.
-
Verdeel de glühwein daarna over glaasjes.
-
Tip: wil je alcoholvrije glühwein maken? Bereid dit recept dan met alcoholvrije rode wijn of met rode druivensap. Dit is ook erg lekker!
Heeft het gesmaakt?
9 stemmen
Ook lekker