Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Koolhydraatarme stamppot met andijvie

Een heerlijke koolhydraatarme andijviestamppot, gemaakt met bloemkool in plaats van aardappelen. Lekker met vegetarische gehaktballetjes en champignons

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de bloemkool in roosjes. Doe deze in een pan en kook in circa 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de champignons in vieren, de ui in halveringen en de knoflook fijn. Verhit een pan op het vuur met wat boter en bak hierin de (vegetarische) gehaktballetjes goudbruin. Verwijder deze uit de pan en zet opzij.

 Voeg nog wat extra boter toe aan de pan en bak in diezelfde pan de knoflook, ui en tijm. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze mee. Doe daarna de tomatenpuree erbij, bak dit circa 1 minuut aan en doe daarna de bouillon erbij. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer ondertussen door. Voeg op het einde de gehaktballetjes terug toe aan de pan en roer dit door. Verwijder de takjes tijm uit de saus.

 Giet de bloemkool af en stamp fijn met een stamper. Voeg een klontje boter en een scheut melk toe om hem smeuïg te krijgen. Doe vervolgens beetje bij beetje de andijvie erbij zodat deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de koolhydraatarme stamppot met de gehaktballetjes in saus.

 Tip: ik heb de vegetarische gehaktballetjes van Garden Gourmet gebruikt. Deze bevatten maar 2 gram koolhydraten per 100 gram. Andere vegetarische gehaktballen bevatten meer koolhydraten.

koolhydraatarme stamppot

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×