Ga naar de inhoud
Frisse komkommersalade

Frisse komkommersalade

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 groene appel

Dressing:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel water
  • 0.5 limoen ( voor het sap )
  • 5 gr verse dille
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten lichtjes en laat afkoelen.


  2. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu halve maantjes van de komkommer.


  3. Snijd de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes.


  4. Pers de knoflook fijn, hak de dille fijn en per se de limoen uit. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.


    komkommersalade met appel www.leukerecepten.nl komkommersalade met appel www.leukerecepten.nl komkommersalade met appel www.leukerecepten.nl
  5. Voeg de dressing nu toe aan de komkommer, appel en rode ui.


  6. Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade.