Kruidige komkommersalade met appel

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Dressing:

Bereiding

Rooster de pijnboompitten lichtjes en laat afkoelen.

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu halve maantjes van de komkommer.

Snijd de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes.

Pers de knoflook fijn, hak de dille fijn en per se de limoen uit. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de dressing nu toe aan de komkommer, appel en rode ui.

Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade.

696 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!