Kruidige komkommersalade met appel

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig. De dressing is met dille, limoen en yoghurt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties

Bereiding

 Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu halve maantjes van de komkommer. Snijd de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met een eetlepel water, sap van een halve limoen, de gehakte dille en geperste teen knoflook.

 Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing nu aan de komkommer, appel en rode ui toe. Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

625 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!