Komkommersalade met appel

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig en samen met een dressing van dille, limoen en yoghurt een heerlijk gerecht.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 porties

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten lichtjes en laat afkoelen.

  2. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd nu halve maantjes van de komkommer.

  3. Snijd de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes.

  4. Pers de knoflook fijn, hak de dille fijn en per se de limoen uit. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Voeg de dressing nu toe aan de komkommer, appel en rode ui.

  6. Verdeel als laatste de pijnboompitten toe aan de salade.

Heeft het gesmaakt?
848 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.