Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kwee mangkok

Lekkere luchtige gestoomde Indonesische cakejes met kokos in verschillende kleuren, ook wel kue mangkok of kwee mangkok genoemd
 
Ingrediënten
500 gr rijstmeel
3 eetlepels gist
350 ml kokosmelk (santen)
100 ml water
Paar druppels groene (pandan) en/of roze kleurstof
Snufje zout
200 ml gula djawa (of bruine basterd suiker)
Paar eetlepels geraspte kokos
 
Materialen
Muffinvormpjes of kleine kopjes/div>
Stoompan
 
Bereiding
Meng het meel, water, gist, zout, 4 eetlepels geraspte kokos en de helft van de kokosmelk tot een deeg. Smelt de gula djawa met een eelt water in een pannetje tot een stroperig geheel. Roer deze samen met de rest van kokosmelk en de kleurstof door het deeg en kneed goed door. Laat het deeg een half uur rijzen onder een vochtige doek. Breng het water aan de kook in een stoompan. Verdeel het deeg over de vormpjes en stoom ze in ongeveer 30 minuten klaar. Maak ondertussen niet te vaak de deksel open en wikkel een schone theedoek om de deksel van de pan zodat het condens niet op de cakejes kan vallen. Ze zijn goed als ze mooi opengebroken zijn. Haal de kwee mangkok uit de vormpjes en bestrooi met geraspte kokos. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×