Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kwee mangkok

Lekkere luchtige gestoomde Indonesische cakejes met kokos in verschillende kleuren, ook wel kue mangkok of kwee mangkok genoemd
 
Ingrediënten
500 gr rijstmeel
3 eetlepels gist
350 ml kokosmelk (santen)
100 ml water
Paar druppels groene (pandan) en/of roze kleurstof
Snufje zout
200 ml gula djawa (of bruine basterd suiker)
Paar eetlepels geraspte kokos
 
Materialen
Muffinvormpjes of kleine kopjes/div>
Stoompan
 
Bereiding
Meng het meel, water, gist, zout, 4 eetlepels geraspte kokos en de helft van de kokosmelk tot een deeg. Smelt de gula djawa met een eelt water in een pannetje tot een stroperig geheel. Roer deze samen met de rest van kokosmelk en de kleurstof door het deeg en kneed goed door. Laat het deeg een half uur rijzen onder een vochtige doek. Breng het water aan de kook in een stoompan. Verdeel het deeg over de vormpjes en stoom ze in ongeveer 30 minuten klaar. Maak ondertussen niet te vaak de deksel open en wikkel een schone theedoek om de deksel van de pan zodat het condens niet op de cakejes kan vallen. Ze zijn goed als ze mooi opengebroken zijn. Haal de kwee mangkok uit de vormpjes en bestrooi met geraspte kokos. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.