Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagne bolognese

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een een beetje olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de wortel en de paprika in kleine stukjes toe. Roer de tomatenpuree er door en daarna de tomatenblokjes. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Laat de saus nog een paar min indikken.

 Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel over de bodem. Dek af met een laagje lasagnevellen. Schep ongeveer de helft van de bechamelsaus hierop en dek weer af met lasagnevellen. Doe dan weer een laag gehakt en verdeel 1 bol mozzarella in plakjes hierover. Dek weer af en herhaal nogmaals met bechamelsaus en gehakt en eindig met de tweede bol mozzarella. Bestrooi de lasagne met kaas en bak in ca 45 min mooi bruin.

 

 Bekijk ook eens deze blog met 10 x lasagne recepten

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×