Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne bolognese

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Ingrediënten
  • 500 gr gehakt
  • 1 portie bechamelsaus (recept elders op mijn site)
  • 250 gr lasagnevellen (verse)
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • snuf tijm
  • snuf oregano
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olie + om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een een beetje olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de wortel en de paprika in kleine stukjes toe. Roer de tomatenpuree er door en daarna de tomatenblokjes. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Laat de saus nog een paar min indikken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel over de bodem. Dek af met een laagje lasagnevellen. Schep ongeveer de helft van de bechamelsaus hierop en dek weer af met lasagnevellen. Doe dan weer een laag gehakt en verdeel 1 bol mozzarella in plakjes hierover. Dek weer af en herhaal nogmaals met bechamelsaus en gehakt en eindig met de tweede bol mozzarella. Bestrooi de lasagne met kaas en bak in ca 45 min mooi bruin.

Beoordeling (374 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst