Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne bolognese

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Ingrediënten
  • 500 gr gehakt
  • 1 portie bechamelsaus (recept elders op mijn site)
  • 250 gr lasagnevellen (verse)
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • snuf tijm
  • snuf oregano
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olie + om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een een beetje olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de wortel en de paprika in kleine stukjes toe. Roer de tomatenpuree er door en daarna de tomatenblokjes. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Laat de saus nog een paar min indikken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel over de bodem. Dek af met een laagje lasagnevellen. Schep ongeveer de helft van de bechamelsaus hierop en dek weer af met lasagnevellen. Doe dan weer een laag gehakt en verdeel 1 bol mozzarella in plakjes hierover. Dek weer af en herhaal nogmaals met bechamelsaus en gehakt en eindig met de tweede bol mozzarella. Bestrooi de lasagne met kaas en bak in ca 45 min mooi bruin.

Beoordeling (320 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x wereld stamppotjes
  • Hoofdgerecht
Mexicaanse stamppot met bonen
  • Hoofdgerecht
Indische andijviestamppot
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Gezonde recepten

Makkelijke en gezonde recepten voor een fit en gezond leven. Deze gerechten bevatten veel fruit, groenten, proteïne, vezels, vetarm vlees en veel vitamine. Verantwoorde recepten die vooral ook heel erg lekker zijn.

Gezonde appel cakejes
Andijviestamppot met gerookte kip
Bietensalade met feta
Frisse toast met Hüttenkäse en serranoham
Thaise courgette noedels met omeletrol