Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne bolognese

Heerlijke zelfgemaakte lasagne met laagjes gehaktsaus en bechamelsaus, zonder pakjes of zakjes

Ingrediënten
  • 500 gr gehakt
  • 1 portie bechamelsaus (recept elders op mijn site)
  • 250 gr lasagnevellen (verse)
  • 500 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 200 gr wortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paprika
  • peper en zout
  • snuf tijm
  • snuf oregano
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • olie + om in te vetten

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit in een een beetje olie in een grote pan. Voeg het gehakt toe en rul dit bruin. Voeg de wortel en de paprika in kleine stukjes toe. Roer de tomatenpuree er door en daarna de tomatenblokjes. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano en tijm. Laat de saus nog een paar min indikken.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel over de bodem. Dek af met een laagje lasagnevellen. Schep ongeveer de helft van de bechamelsaus hierop en dek weer af met lasagnevellen. Doe dan weer een laag gehakt en verdeel 1 bol mozzarella in plakjes hierover. Dek weer af en herhaal nogmaals met bechamelsaus en gehakt en eindig met de tweede bol mozzarella. Bestrooi de lasagne met kaas en bak in ca 45 min mooi bruin.

Beoordeling (155 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x budget recepten onder de €2.- p.p.
Budget recept: chili sin carne
Budget recept: aardappel roerbak met worst
Budget recept: pastaschotel Hawaï

BBQ recepten

Maak met de recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

Gevulde snackpaprika’s van de BBQ
Karbonade van de BBQ met mango salsa
Aardappelspies van de BBQ
Visspies met basilicumsaus
Mexicaanse kip spiesjes met avocadodip