Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lemon curd

Fris zoete crème op basis van citroenen die lekker is op taart, in je toetje of op scones

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: ml
Materialen

Bereiding

 Rasp de citroen met een fijne rasp. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap er uit en vang op. Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of mixer. Verwarm het citroensap in een pannetje met de boter. Roer tot de boter gesmolten. Voeg de rasp toe aan het eiermengsel en roer er door (wil je een helemaal gladde lemoncurd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp). Giet dan ook het botermengsel er beetje bij beetje bij. Deze mag warm zijn maar niet al te heet. Blijf ondertussen roeren. Doe het hele mengsel terug in de pan en laat ca. 20 minuten op zacht vuur indikken, laat het niet koken. Als hij afkoelt dikt hij ook nog wat in. Doe de lemoncurd in potjes en laat eerst op kamertemperatuur komen en bewaar ze daarna in de koelkast. Bewaar ze maximaal 1 a weken i.v.m. de eieren. Wil je de lemon curd langer bewaren maak ze dan in met luchtdichte en gesteriliseerde potjes.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×