Lemon curd

Fris zoete crème op basis van citroenen die lekker is op taart, in je toetje of op scones

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: ml
Materialen

Bereiding

 Rasp de citroen met een fijne rasp. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap er uit en vang op. Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of mixer. Verwarm het citroensap in een pannetje met de boter. Roer tot de boter gesmolten. Voeg de rasp toe aan het eiermengsel en roer er door (wil je een helemaal gladde lemoncurd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp). Giet dan ook het botermengsel er beetje bij beetje bij. Deze mag warm zijn maar niet al te heet. Blijf ondertussen roeren. Doe het hele mengsel terug in de pan en laat ca. 20 minuten op zacht vuur indikken, laat het niet koken. Als hij afkoelt dikt hij ook nog wat in. Doe de lemoncurd in potjes en laat eerst op kamertemperatuur komen en bewaar ze daarna in de koelkast. Bewaar ze maximaal 1 a weken i.v.m. de eieren. Wil je de lemon curd langer bewaren maak ze dan in met luchtdichte en gesteriliseerde potjes.

  Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

54 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.