Lemon curd

Fris zoete crème op basis van citroenen die lekker is op taart, in je toetje of op scones

Bijgerecht 15 min + 20 wachten + afkoelen

ingrediënten

voor 300 ml

Materialen

Bereiding

  1. Rasp de citroen met een fijne rasp. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap er uit en vang op. Klop de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker los met een garde of mixer. Verwarm het citroensap in een pannetje met de boter. Roer tot de boter gesmolten. Voeg de rasp toe aan het eiermengsel en roer er door (wil je een helemaal gladde lemoncurd dan kun je de rasp ook weglaten maar hij is wel lekkerder van smaak met rasp). Giet dan ook het botermengsel er beetje bij beetje bij. Deze mag warm zijn maar niet al te heet. Blijf ondertussen roeren. Doe het hele mengsel terug in de pan en laat ca. 20 minuten op zacht vuur indikken, laat het niet koken. Als hij afkoelt dikt hij ook nog wat in. Doe de lemoncurd in potjes en laat eerst op kamertemperatuur komen en bewaar ze daarna in de koelkast. Bewaar ze maximaal 1 a weken i.v.m. de eieren. Wil je de lemon curd langer bewaren maak ze dan in met luchtdichte en gesteriliseerde potjes.




  2. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
57 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!