Ga naar de inhoud
Mexicaanse bonenschotel met ei

Mexicaanse bonenschotel met ei

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

35 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr gepelde tomaten uit blik
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
  • snuf peper en zout
  • 3 eieren
  • 1 knoflook
  • 1 ui
  • 200 gr kidneybonen
  • 140 gr maïs uit blik
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 125 ml zure room
  • 1 avocado
  • Koriander om te garneren ( of peterselie )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een (hapjes)pan met een beetje olie. Voeg de tomaten uit blik toe (inclusief het sap) verwarm ze en plet ze een beetje met een spatel.


    Mexicaanse bonenschotel met ei Mexicaanse bonenschotel met ei Mexicaanse bonenschotel met ei
  2. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe. Breng de saus op smaak met de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus een paar minuutjes pruttelen en doe dan alles in een ovenschaal. Maak kuiltjes in het mengsel en tik hier de eieren in. Bestrooi met wat kaas.


    Mexicaanse bonenschotel met ei Mexicaanse bonenschotel met ei Mexicaanse bonenschotel met ei
  3. Zet de ovenschaal ca. 12 tot 15 minuten in de oven tot de eieren (gedeeltelijk) gestold zijn, hard of zacht gekookt naar smaak. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in plakjes. Verdeel samen met de zure room over de bonenschotel en garneer met wat koriander.


  4. Tip: lekker met wat tortilla chips!