Mexicaanse bonenschotel met ei

Heerlijke vegetarische ovenschotel met bonen, mais en eieren geserveerd met avocado en zure room

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een (hapjes)pan met een beetje olie. Voeg de tomaten uit blik toe (inclusief het sap) verwarm ze en plet ze een beetje met een spatel.

Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe. Breng de saus op smaak met de Mexicaanse kruiden, peper en zout. Laat de saus een paar minuutjes pruttelen en doe dan alles in een ovenschaal. Maak kuiltjes in het mengsel en tik hier de eieren in. Bestrooi met wat kaas.

Zet de ovenschaal ca. 12 tot 15 minuten in de oven tot de eieren (gedeeltelijk) gestold zijn, hard of zacht gekookt naar smaak. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in plakjes. Verdeel samen met de zure room over de bonenschotel en garneer met wat koriander.

Tip: lekker met wat tortilla chips!

265 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!