Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini melanzane parmigiana

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 ml tomatensaus
  • ½ bol mozzarella
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 3 eetlepels bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereiding
Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt. Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand). Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.

Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog. Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte parmezaanse kaas over.

Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan. Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×