Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mini melanzane parmigiana

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 ml tomatensaus
  • ½ bol mozzarella
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 3 eetlepels bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereiding
Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt. Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand). Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.

Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog. Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte parmezaanse kaas over.

Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan. Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×