Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini melanzane parmigiana

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus

Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 100 ml tomatensaus
  • ½ bol mozzarella
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • Verse basilicum
  • 3 eetlepels bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereiding
Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt. Verwarm de oven op 230 graden (als het kan met grillstand). Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.

mini_melanzane_01.jpg
mini_melanzane_02.jpg
mini_melanzane_03.jpg

Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog. Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte parmezaanse kaas over.

mini_melanzane_04.jpg
mini_melanzane_05.jpg
mini_melanzane_06.jpg

Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan. Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x feestelijke carpaccio
  • Voorgerecht
Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
Zalmcarpaccio met roomkaas

kerstrecepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Aardappel kroketjes met amandelkorst
Mini brioche broodpudding
Hartige strudel met kalkoen
Peer met geitenkaas uit de oven
Mini tarte tatin met appel