Mini melanzane parmigiana
Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus. Een klassieker uit Italië.
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt.
-
Verwarm de oven op 230° graden (als het kan met grillstand).
-
Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.
-
Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog.
-
Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan.
-
Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!