Mini melanzane parmigiana

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus. Een klassieker uit Italië.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Snijd de aubergine in 12 plakken. Bestrooi ze royaal met zout en laat minimaal 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’ en het vocht onttrokken wordt.

Verwarm de oven op 230° graden (als het kan met grillstand).

Spoel de aubergines af met water en dep droog. Bestrooi ze aan beide kanten met bloem.

Verhit een laagje van ongeveer 1 cm zonnebloemolie in een pan en bak hier de aubergines ongeveer 4 minuten in. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en dep ze iets droog.

Leg de 4 grootste plakken op een stuk bakpapier of in een ovenschaal. Bestrijk deze met wat tomatensaus en verdeel wat mozzarella in kleine stukjes en wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Herhaal dit nog 2 x zodat er torentjes ontstaan.

Zet ze vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze op een bordje met wat verse basilicum.

90 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.