Mini paas quiche met asperges

Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Klop de eieren los in een kom met de room en een snuf peper, zout en tijm. Voeg ook de prei toe. Duw de velletjes deeg dan in de (ingevette of siliconen) muffin bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

 Snijd de groene aspergetips in tweeen of drieen. Verdeel de onderste stukken van de stelen in de bladerdeeg vormpjes. Giet vervolgens de helft van het eimengsel er in. Kruimel de helft van de geitenkaas er over en vul vervolgens met de rest van het eimengsel en geitenkaas.

 Steek als laatste de bovenste stukjes van de asperges in het mengsel zodat ze iets er bovenuit steken. Bak de mini quiches 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.