Mini paas quiche met asperges

Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch

Lunch recept 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Klop de eieren los in een kom met de room en een snuf peper, zout en tijm. Voeg ook de prei toe. Duw de velletjes deeg dan in de (ingevette of siliconen) muffin bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.

  2. Snijd de groene aspergetips in tweeen of drieen. Verdeel de onderste stukken van de stelen in de bladerdeeg vormpjes. Giet vervolgens de helft van het eimengsel er in. Kruimel de helft van de geitenkaas er over en vul vervolgens met de rest van het eimengsel en geitenkaas.

  3. Steek als laatste de bovenste stukjes van de asperges in het mengsel zodat ze iets er bovenuit steken. Bak de mini quiches 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Heeft het gesmaakt?
123 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!