
Mini paas quiche met asperges
Deze kleine vegetarische quiches met prei, asperges en geitenkaas zijn perfect voor bij de paasbrunch
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten: Mini paasquiche
Voor stuks
-
12 groene asperge tips
-
3 grote eieren
-
100 ml room
-
snuf tijm
-
6 velletjes bladerdeeg
-
50 gr prei ( fijngesneden )
-
75 gr geitenkaas
-
2 eetlepels paneermeel
Benodigdheden
-
muffin bakvorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mini paasquiche
-
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Klop de eieren los in een kom met de room en een snuf peper, zout en tijm. Voeg ook de prei toe. Duw de velletjes deeg dan in de (ingevette of siliconen) muffin bakvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met een beetje paneermeel.
-
Snijd de groene aspergetips in tweeen of drieen. Verdeel de onderste stukken van de stelen in de bladerdeeg vormpjes. Giet vervolgens de helft van het eimengsel er in. Kruimel de helft van de geitenkaas er over en vul vervolgens met de rest van het eimengsel en geitenkaas.
-
Steek als laatste de bovenste stukjes van de asperges in het mengsel zodat ze iets er bovenuit steken. Bak de mini quiches 20 tot 25 minuten gaar in de oven.
Heeft het gesmaakt?
126 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 16 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 15 gr
- w.v. suikers 1.5 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 6 gr
- zout 0.6 gr
Ook lekker