Mini tompouce

Ideaal recept voor een high tea; mini tompoes met krokant bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur
Ingrediënten
3 velletjes (roomboter) bladerdeeg
75 gr poedersuiker
Paar druppels vloeibare kleurstof (bv van de xenos)
2 eierdooiers
50 gr suiker
25 gr bloem
Paar druppels vanille extract of een vanillestokje
250 ml volle melk
 
Materialen
Mixer of garde
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd  uit elk velletje 6 rechthoekige stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten krokant.
 
mini tompoes04
mini tompoes05
mini tompoes01
Klop ondertussen met een mixer of garde de eierdooiers, bloem en een klein beetje melk tot een gladde gele massa. Doe de rest van de melk in een pan en breng zachtjes aan de kook, voeg de suiker en vanille xtract of merg toe en roer totdat deze zijn opgelost. Giet dan beetje bij beetje de warme melk bij de eierdooiers en blijf ondertussen goed kloppen anders ontstaan er klonters. Giet alles terug in de pan en breng zachtjes aan de kook en laat het mengsel in een paar minuten indikken. Zet het vuur uit en laat de room onder af en toe roeren afkoelen.
 
mini tompoes02
mini tompoes03
mini tompoes06

Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een stevig mengsel. Het moet niet vloeibaar zijn maar nog wel smeerbaar. Voeg een paar druppels kleurstof toe en meng tot een egaal glazuur. Haal de krokante plakjes bladerdeeg uit de oven en besmeer de helft met het gekleurde glazuur. Schep op de andere helft de afgekoelde room en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg. Serveer de tompouce direct of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Vind je dit leuk?
302 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!