
Snijbonen roerbak met Oosterse twist
Lekker makkelijk en snel vega(n) wokgerecht van tempeh met snijbonen en paprika in een teriyakisaus.
25 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr snijbonen
-
1 rode peper
-
1 ui
-
1 teen knoflook
-
1 rode paprika
-
125 gr champignons
-
180 gr tempeh ( in blokjes )
-
handje pinda's
-
3 eetlepels woksaus Teriyaki
-
160 gr rijst
-
olie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de snijbonen in stukken en verwijder de uiteinden. Kook de snijbonen 5 minuten in een pan met kokend water en giet daarna af. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten.
-
Verhit ondertussen de olie in een wokpan. Voeg de stukjes tempeh toe en roerbak deze 3 minuutjes rondom bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui en rode peper fijn en fruit deze aan in de pan.
-
Snijd de paprika in kleine blokjes en bak ook even mee. Doe dan ook de champignons erbij en de voorgekookte snijbonen. Doe dan ook de kort gebakken tempeh blokjes erbij en de teriyakisaus en roerbak het gerecht nog 5 minuutjes.
-
Serveer de snijbonen roerbak met wat pindaās en de rijst.
Heeft het gesmaakt?
39 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 550
- vet 20 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 70 gr
- w.v. suikers 10 gr
- vezels 8 gr
- eiwit 20 gr
- zout 2 gr
Ook lekker