Oosterse snijbonen roerbak

Lekker makkelijk en snel vega(n) wokgerecht van tempeh met snijbonen en paprika in een teriyakisaus.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de snijbonen in stukken en verwijder de uiteinden. Kook de snijbonen 5 minuten in een pan met kokend water en giet daarna af. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten.

  2. Verhit ondertussen de olie in een wokpan. Voeg de stukjes tempeh toe en roerbak deze 3 minuutjes rondom bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui en rode peper fijn en fruit deze aan in de pan.

  3. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak ook even mee. Doe dan ook de champignons erbij en de voorgekookte snijbonen. Doe dan ook de kort gebakken tempeh blokjes erbij en de teriyakisaus en roerbak het gerecht nog 5 minuutjes.

  4. Serveer de snijbonen roerbak met wat pinda’s en de rijst.

Heeft het gesmaakt?
38 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!