Oosterse snijbonen roerbak

Lekker makkelijk en snel vega(n) wokgerecht van tempeh met snijbonen en paprika in een teriyakisaus.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de snijbonen in stukken en verwijder de uiteinden. Kook de snijbonen 5 minuten in een pan met kokend water en giet daarna af. Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten.

Verhit ondertussen de olie in een wokpan. Voeg de stukjes tempeh toe en roerbak deze 3 minuutjes rondom bruin op hoog vuur. Haal ze uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui en rode peper fijn en fruit deze aan in de pan.

Snijd de paprika in kleine blokjes en bak ook even mee. Doe dan ook de champignons erbij en de voorgekookte snijbonen. Doe dan ook de kort gebakken tempeh blokjes erbij en de teriyakisaus en roerbak het gerecht nog 5 minuutjes.

Serveer de snijbonen roerbak met wat pinda’s en de rijst.

17 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.