Oosterse stamppot

Zin in iets anders? Probeer eens deze lekkere stamppot met kokosmelk, paksoi en cashewnoten

Ingredienten
500 gr aardappels (kruimig)
200 gr paksoi
1 klein uitje
1 rode peper
1 teentje knoflook
75 ml kokosmelk
125 gr kastanjechampignons
75 gr taugé
2 eetlepels teriyakisaus
Handje cashewnoten
Olie om te bakken
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 tot 20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit aan de in de olie. Snijd de helft van de rode peper fijn en fruit ook even mee. Voeg de champignons toe en bak 5 minuutjes. Giet de teriyakisaus er bij. Schep daarna ook de paksoi en taugé er door heen en bak 2 minuutjes tot ze iets beginnen te slinken.
 
oosterse stamppot 01
oosterse stamppot 01
oosterse stamppot 01
oosterse stamppot 01
Giet de aardappels af en stamp deze samen met de kokosmelk en een flinke snuf peper en zout fijn. Schep de groente er kort doorheen. Serveer de oosterse stamppot met wat cashewnoten. Snijd de rest van de rode peper in ringen en serveer op de stamppot of laat dit achterwege als je niet zo van pittig houd. Deze stamppot is ook lekker met een stukje vlees of vis.
 
Vind je dit leuk?
200 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!