Oosterse stamppot

Zin in iets anders? Probeer eens deze lekkere stamppot met kokosmelk, paksoi en cashewnoten

Ingredienten
500 gr aardappels (kruimig)
200 gr paksoi
1 klein uitje
1 rode peper
1 teentje knoflook
75 ml kokosmelk
125 gr kastanjechampignons
75 gr taugé
2 eetlepels teriyakisaus
Handje cashewnoten
Olie om te bakken
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Kook de aardappels in ca 15 tot 20 minuten gaar. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit aan de in de olie. Snijd de helft van de rode peper fijn en fruit ook even mee. Voeg de champignons toe en bak 5 minuutjes. Giet de teriyakisaus er bij. Schep daarna ook de paksoi en taugé er door heen en bak 2 minuutjes tot ze iets beginnen te slinken.
 
oosterse stamppot 01
oosterse stamppot 01
oosterse stamppot 01
oosterse stamppot 01
Giet de aardappels af en stamp deze samen met de kokosmelk en een flinke snuf peper en zout fijn. Schep de groente er kort doorheen. Serveer de oosterse stamppot met wat cashewnoten. Snijd de rest van de rode peper in ringen en serveer op de stamppot of laat dit achterwege als je niet zo van pittig houd. Deze stamppot is ook lekker met een stukje vlees of vis.
 
189 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.