Ovenschotel met kip en spinazie

Stukjes kip, aardappel en romige spinazie gecombineerd in een ovenschotel gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Laat de spinazie ontdooien. Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water (ca 12 min) voor zodat ze beetgaar zijn. Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe. Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout.

  Als de kip rondom aangebakken is, na ongeveer 5 minuten, voeg je de champignons en ui toe en bak 3 min mee. Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons. Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen. Schep daarna ook de aardappels er door. Roer de creme fraiche door het aardappel-kip mengsel.

 Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is, zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje.

771 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.