Ovenschotel met romige spruitjes

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Kook ondertussen ook de spruitjes 10 minuten in een pan met water. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan. Voeg vervolgens ook de puntpaprika in stukjes toe.

 Giet de aardappels af en pureer deze fijn, voeg de melk, boter, peper en zout toe en meng tot een puree. Voeg de spruitjes toe (bewaar er een stuk of 5 voor de garnering) aan de spekjes en paprika. Roer de roomkaas met kruiden er door. Verdeel dit mengsel over een ovenschaal.

 Dek af met de aardappelpuree. Snijd de overige spruitjes doormidden en verdeel over de bovenzijde van de ovenschotel. Bestrooi met kaas en zet de ovenschotel nog 20 minuten in de oven.

 TIP: Voor een snelle variant kun je ook kant en klaar puree gebruiken.

338 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.