Ga naar de inhoud
Ovenschotel met romige spruitjes

Ovenschotel met romige spruitjes

Spruitjes in een romige saus van roomkaas met spekjes onder een laagje aardappelpuree uit de oven

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr spruitjes
  • 250 gr spekjes
  • 800 gr aardappels ( kruimig in stukken )
  • 200 ml melk
  • 1 zoete puntpaprika
  • Klont boter
  • handje geraspte kaas
  • 200 gr roomkaas met kruiden
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal ca. 20 x 28 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar. Kook ondertussen ook de spruitjes 10 minuten in een pan met water. Bak de spekjes licht krokant in een droge koekenpan. Voeg vervolgens ook de puntpaprika in stukjes toe.


  2. Giet de aardappels af en pureer deze fijn, voeg de melk, boter, peper en zout toe en meng tot een puree. Voeg de spruitjes toe (bewaar er een stuk of 5 voor de garnering) aan de spekjes en paprika. Roer de roomkaas met kruiden er door. Verdeel dit mengsel over een ovenschaal.


  3. Dek af met de aardappelpuree. Snijd de overige spruitjes doormidden en verdeel over de bovenzijde van de ovenschotel. Bestrooi met kaas en zet de ovenschotel nog 20 minuten in de oven.


  4. TIP: Voor een snelle variant kun je ook kant en klaar puree gebruiken.