Ovenschotel met preirolletjes en kaas

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Hoofdgerecht 35 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de puree volgens het recept of verpakking, roer een snuf kerrie door de puree.

  2. Verwijder eventueel vieze of kapotte bladeren van de prei. Snijd het bovenste donkergroene gedeelte van de prei, hier kun je bijvoorbeeld nog een lekkere soep mee maken. Snijd de stengels in 2 stukken en was ze onder de koude kraan.

  3. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en stoof de lichte stukken prei ca. 8 minuten. Laat ze daarna goed en voorzichtig uitlekken.

  4. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar en laat de roux 2 minuten bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf ondertussen roeren met een garde tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat ongeveer de helft van de geraspte kaas smelten in de saus.

  5. Vet een ovenschaal in verdeel hier de aardappelpuree in. Wikkel de preirolletjes in een plakje ham. Leg ze op de puree. Schep hier met een sauslepel wat van de kaassaus op en verdeel de rest van de kaas er over. Zet de ovenschotel met preirolletjes nog 20 minuten in de oven.

  6. Garneer de ovenschotel eventueel nog met wat peterselie.

  7. Tip: liever vega? Vervang de ham door vegetarische plakken ham of laat deze achterwege en voeg een handje gezouten cachewnoten toe.

  8. Probeer ook eens deze ovenschotel met prei en gehakt

Heeft het gesmaakt?
148 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!