Ovenschotel met preirolletjes en kaas

Lekkere Hollandse ovenschotel met aardappelpuree, gestoofde prei rolletjes gewikkeld in ham en een romige kaassaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de puree volgens het recept of verpakking, roer een snuf kerrie door de puree.

Verwijder eventueel vieze of kapotte bladeren van de prei. Snijd het bovenste donkergroene gedeelte van de prei, hier kun je bijvoorbeeld nog een lekkere soep mee maken. Snijd de stengels in 2 stukken en was ze onder de koude kraan.

Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en stoof de lichte stukken prei ca. 8 minuten. Laat ze daarna goed en voorzichtig uitlekken.

Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer door elkaar en laat de roux 2 minuten bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf ondertussen roeren met een garde tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat ongeveer de helft van de geraspte kaas smelten in de saus.

Vet een ovenschaal in verdeel hier de aardappelpuree in. Wikkel de preirolletjes in een plakje ham. Leg ze op de puree. Schep hier met een sauslepel wat van de kaassaus op en verdeel de rest van de kaas er over. Zet de ovenschotel met preirolletjes nog 20 minuten in de oven.

Garneer de ovenschotel eventueel nog met wat peterselie.

Tip: liever vega? Vervang de ham door vegetarische plakken ham of laat deze achterwege en voeg een handje gezouten cachewnoten toe.

104 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.