Makkelijk basisrecept voor oliebollen
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • *

Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste oliebollen inclusief 5 onmisbare tips voor de lekkerste oliebol of krentenbol!

Spinazie feta dip + review Het borrelhapjes bakboek
  • 26-12-2019
  • 1 reactie
  • Sandra

Wellicht ken je de blog en boeken van Laura’s bakery vooral van de zoete taarten, cakes en koekjes. Maar ze heeft nu ook een boek uitgebracht met lekkere borrelhapjes, in deze blog lees je er alles over en vind je het recept voor de spinazie feta dip. 

Bruschetta met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke volle smaak van geitenkaas gecombineerd met zoete abrikoos en honing en een krokante bite van walnoot.

Kerst Eton Mess aardbeien kwarktaart
  • 22-12-2019
  • 2 reacties
  • Sandra

Deze feestelijke Eton mess taart is een perfecte afsluiter van het kerstdiner. Hij ziet er spectaculair uit maar hij is heel makkelijk zelf te maken. Hoe? Dat vertel ik je in deze blog.

Toblerone chocolademousse dessert
  • Nagerecht
  • 50 min + 6 uur wachttijd
  • 4 personen
  • *

Grand kerstdessert met Toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels. Daar maak je iedereen wel blij mee na een feestelijk diner.

Kerst tiramisu brownies met rode besjes
  • 18-12-2019
  • 1 reactie
  • Sandra

Misschien weet je al wat je als voorgerecht of hoofdgerecht gaat serveren met Kerst. Maar heb je nog geen idee voor een toetje, nou dan heb ik de perfecte tip in deze blog!

Kerstboom breekbrood
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 25 min oventijd + 1 uur 15 min wachten
  • 11 broodjes
  • *

Met pesto en mozzarella gevulde broodjes in de vorm van een kerstboom. Een heerlijk recept voor bij het kerstontbijt.

Knolselderij koekjes
  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min
  • 10 stuks
  • *

Knapperige koekjes gemaakt van knolselderij en Parmezaanse kaas zijn een heerlijk bijgerecht

Kerst lavacakejes met witte chocolade vulling
  • 16-12-2019
  • 1 reactie
  • Sandra

Benieuwd hoe je deze lekkere cakejes maakt met een vloeibare vulling van witte chocolade? In deze blog leg ik het stap voor stap uit.

Rolletjes van gerookte zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Kerst bladerdeeghapje met brie
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze hapjes zijn lekker feestelijk door de combinatie van cranberry en brie met bladerdeeg. Zeker een succes tijdens Kerst!

Mini Kerst appeltaartjes met cranberry en toefjes
  • 12-12-2019
  • 29 reacties
  • Sandra

Zoek je nog een lekker dessert of gebakje voor de Kerst? Lees dan zeker even verder. In deze blog deel ik namelijk een heel lekker receptje voor mini appeltaartjes met een feestelijke twist.

Hoe bereid je bimi + 5 lekkere recepten
  • 11-12-2019
  • 2 reacties
  • Sandra

Vandaag gaan we het hebben over het langere en elegante broertje van de broccoli, namelijk bimi. Deze groenten is een kruising van Chinese kool en broccoli en super veelzijdig en gezond. Maar wat kun je er precies allemaal mee en hoe bereid je deze groene groenten?

Vegetarische wellington
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 35 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Het perfecte vegetarische kerstrecept! Deze vegetarische wellington bestaat uit verschillende groenten zoals spinazie en pastinaak en is omwikkeld met een krokant laagje bladerdeeg

Alcoholvrije stoofperen
  • Bijgerecht
  • 10 min + 1 uur 30 min
  • 6 stuks
  • *

Deze stoofpeertjes zonder alcohol zijn gemaakt met bessensap! Daarom zijn deze alcoholvrije stoofperen ook geschikt voor kids en gasten die geen alcohol willen of mogen.

Pompoen rollade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 1 uur
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk vegetarisch kerstrecept van gevulde flespompoen met spinazie, feta en cranberry’s

Feestelijke kerst tiramisu met bosvruchten
  • 09-12-2019
  • 10 reacties
  • Sandra

Tiramisu is een populair toetje dat altijd wel in de smaak valt. En ook met Kerst is tiramisu ideaal om te maken omdat je het al een dag van tevoren kan/moet bereiden. En speciaal voor de feestdagen maakte ik een extra feestelijke variant met de Bosvruchtenjam van Hero.

Gevulde varkenshaas op zijn Italiaans
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2-3 personen
  • *

Een perfect pronkstuk voor op tafel: gevulde varkenshaas met o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes omwikkeld met licht knapperig gebakken parmaham

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Serveer dit luxe stukje wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.

Gevulde eieren met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze gevulde eieren met zalm zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel. Een lekker hapje voor tijdens Kerst of Pasen.

Tiramisu
  • Nagerecht
  • 35 min + 12 uur opstijven
  • 4-6 personen
  • *

Het basisrecept voor klassieke tiramisu! Makkelijk en snel te maken en een ideaal dessert om van tevoren te bereiden.

Romig dessert met Bastogne en kersen
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk toetje met maar 7 ingrediënten met laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus

Feestelijke salade met stoofpeer
  • Voorgerecht
  • 20 min + 5 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke salade met stoofpeer en geitenkaas voor een feestelijke start van het kerstdiner

Zoete aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor smeuïge zoete aardappelpuree, dit bijgerecht is lekker bij zowel vlees, vis of vega gerechten